Haberler

İsrail Askerleri Psikolojik Tedavi Alıyor

Güncelleme:

Gazze'deki operasyonların ardından İsrail askerlerinin ruh sağlığının bozulduğu ortaya çıktı. 3 asker Gazze'den döndükten sonra intihar etmiş.

Gazze'deki Koruyucu Hat Operasyonu'ndan bir ay sonra askeri sağlık hizmeti çalışanları, İsrail askerlerinin post-travmatik stres bozuklukları yaşamasına engel olmak için, askerlere tedavi uygulamaya başladı.

3 ASKER KENDİ SİLAHIYLA İNTİHAR ETTİ

Birkaç hafta önce İsrail Savunma Kuvvetleri'nden 3 asker, 50 günlük çatışma sonrası Gazze sınırından döndükten sonra psikolojik bunalım geçirdiği için kendi silahlarını kullanarak intihar etti. İntiharlardan biri Tel-Aviv'de, diğer ikisi ise Gazze sınırında gerçekleşti.

GEÇEN YIL DA 8 ASKER İNTİHAR ETMİŞ

İsrail'in askeri pskiyatri çalışanı, geçen sene de 8 askerin aynı yolla intihar ettiğini belirtirken, bu sene intiharların sayısını vermedi.

SAĞLIK EKİPLERİ İNTİHARLARI ÖNLEMEK İÇİN SINIRA GİTTİ

Askerlerin intiharlarını önlemek ve ruhsal hastalıklarını erken teşhis etmek için sağlık ekipleri, Gazze'deki operasyonlar boyunca güvenlik sınırına gittiler. Savaştan dönen askerlere, savaş sonrası ortaya çıkabilecek stresle baş edebilme için bilgiler verdiler.

UZUN SÜRELİ TEDAVİLER UYGULANIYOR

Sağlık ekipleri, Koruyucu Hat Operasyonu'nda savaşan ve geri dönen bütün askerleri inceleyerek onların ruhsal durumlarını ayrıntılı olarak ortaya çıkardı. Birçok test yapılarak gözetim altına alınan askerler, uzun süreli tedaviler sonrası taburcu edilecek.

IDF PROGRAMI'NIN HEDEFİ: DAHA ÇOK ASKER İYİLEŞTİRMEK

Operasyondan bir kaç ay önce, IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) 'nin 'Koruyucu Program'ı çalışmalara başlamıştı.

Programda askerlere, çatışmadan dönen arkadaşlarının anormal hareketler yapmaya başladığını fark ederlerse, ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirdiler.

Programın amacı; sağlık hizmetlerindeki temsilcilerin, ruhsal sorunlar yaşayan askerlere mümkün olduğunca çabuk ulaşmak ve iyileştirmek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tel Aviv İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (59)

ayhan:

ALLAH beter etsin nerede ödeyeceksiniz o minik bedenlerin hesabını pis çocuk katilleri

73
1
yanıtYanıtla
müslümanlar:

bu kendini öldüren askerler gerçekten yaptıkları hatayı anlamışlar o kadar kadın çocuk öldürdüler savunmasız yakında tüm israil yok olacak

67
2
yanıtYanıtla
IŞID ortadoğuyu IŞIT:

Yahudi Kızları Ne Don Giyer Ne Fistan

62
6
yanıtYanıtla
guçlü türkiye:

ortadoğuya kan kusturan israil daha beter ol insaallah

51
1
yanıtYanıtla
GURBETCi:

DARISI GERiDE KALAN MÜSLÜMAN KATiLLERINE iNSALLAH

44
1
yanıtYanıtla
GURBETCi:

GEBERSiNLER MÜSLÜMAN KATiLLERi TOHUMUNA PARAMI VERDiK DARISI KALANLARA

42
2
yanıtYanıtla
fat pizza:

allah topyekun intihari nasip eder insallah

42
1
yanıtYanıtla
yunus:

Binlerce masum kadın, yaşlı, çocuk, bebek demeden katleden İsrailoğulları biraz vicdan kırıntısına sahip olsalardı zaten hepsi intihar ederdi.

34
2
yanıtYanıtla
Mehmet:

Çocukları , kadınları ve silahsız insanları öldürmeye kendi vicdanları bile dayanamadı demek ki.

35
0
yanıtYanıtla
tatlıdil:

vatansız yahudi milleti vurarak kırarak vatan edinmeye çalışıyor ah yerde kalmaz çıkar mazlumun ahı aheste aheste

33
0
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title