Haberler

İsrail, Filistinlilere Merhamet Gösteren 43 Askerinin İşine Son Verdi

Güncelleme:

İsrail ordusu, "8 bin 200" adlı istihbarat birimindeki 43 askerin işine İsrail'in Filistin halkına yönelik politikalarını eleştiren beyanlarını gerekçe göstererek son verdi.

İsrail ordusu, Filistinliler hakkında olumlu beyan veren ve İsrail'in politikalarını eleştiren "8 bin 200" olarak adlandırılan istihbarat birimindeki 43 askerin işine son verdi.

'AHLAK DIŞI' GEREKÇESİYLE VERİLEN GÖREVİ YAPMADILAR

İsrail ordusundan dün yapılan yazılı açıklamada, 8 bin 200 adlı İstihbarat Birimi'ndeki 43 askerin Eylül ayında "Filistinliler aleyhine yerine getirdikleri görevin 'ahlak dışı' olduğu gerekçesiyle, artık orduya hizmet etmek istemedikleri yönünde yayımladıkları mektubun ardından, bu askerlerin işine dün itibariyle son verildiği" bildirildi.

İSRAİL ORDUSU İŞE SON VERMELER OLACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Söz konusu 43 askerin, Gazze savaşının bitmesinin ardından Eylül ayında yayımladıkları mektupta İsrail ordusu, bu askerlere ilişkin "kesin ve net" adımlar atılacağını açıklamıştı.

KENDİLERİNDEN BEKLENEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEDİLER

Ordudan dün yapılan açıklamada ise, "İsrail ordusunda hizmet etmeyi red etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Mevcut durumda da kendilerinden beklenen görevleri yerine getirmeyen 43 askerin görevine son verilmesine karar verilmiştir" denildi.

"ASKERİ DİKTANIN DERİNLEŞTİRİLMESİNE ARAÇ OLMAYACAĞIZ"

Geçtiğimiz Eylül ayında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Ordusu Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ve istihbarat birimlerinin başkanlarına yazılan mektupta, söz konusu 43 asker, "İşgal altındaki topraklarda, askeri diktanın derinleştirilmesine araç olmayacaklarını" vurgulamışlardı.

MASUM İNSANLARA ZARAR VERİYOR

İstihbarat toplayan 43 asker, mektupta ayrıca, "Birimlerinin topladığı istihbarat bilgilerinin, masum insanlara zarar verdiği" ve "Filistinlilere yönelik siyasi zor kullanma ve işbirlikçiler edinme yolu ile Filistin toplumunu bölme yolunda kullanıldığını" belirtmişlerdi.

"VİCDANIMIZ BU SİSTEME HİZMET ETMEYE EL VERMİYOR"

Görevine son verilen askerler, mektupta ayrıca, "Vicdanımız, bu sisteme hizmet etmeye ve milyonlarca insanın haklarını ihlal etmeye el vermiyor" demişti.

"URİM ÜSSÜ EN ÖNEMLİ İSTİHBARAT MERKEZİ"

İsrail ordusundaki en büyük birim olan "8 bin 200" binlerce askerden oluşuyor. Görevi istihbarat toplamak olan bu birim, yapısal olarak ABD'deki Ulusal Güvenlik Ajansı'na (NSA) benzetiliyor. Birim, NSA gibi dinleme ve izleme faaliyetleri de yürütüyor. Birimin başkanlığı ise ismi gizli olan ve kamuya açıklanmayan bir tuğgeneral tarafından yürütülüyor. Birimin, Negev çölündeki Urim Üssü en önemli istihbarat toplama merkezi olarak biliniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Eylül Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

SeydikemerlimobilWeb@haberler.com:

Allah bu askerlere islamiyeti nasip edip cennetine koysun.İnşaallah. Amin.

18
1
yanıtYanıtla
dogukan polatMobil-ANDROID:

ey israil yukun kömür rotan cehennem olsun da ateslerde kavrul emi

14
2
yanıtYanıtla
ASABIMobil-IOS:

ARAPLARA KARSI MERHAMETLI DAVRANDINMI BITTIN.

5
11
yanıtYanıtla
Buğra Mobil-ANDROID:

Tabi sadece yahudiler değil, müslüman olmayan kişilerin hepsini vicdansız ve merhametsiz olarak ilan edemeyiz, hepsi bir değil ama helal olsun, zulme karşı gelmişler. Ancak maalesef cehennem den kaçış yok onlara,, ancak onlarda kendi aralarında cehennemin kademelerine yerleşecekler, iman etmeyene cennet yok.

9
5
yanıtYanıtla
YAREN:

İsrail askerleri Filistin halkına yaptığı işkenceye kendisi bile vicdanen dayanamayıp intihar ediyor. İşinden edilmesi daha iyi olmuş.

12
0
yanıtYanıtla
xalo:

Zalımlerınde hesap günü vardır O gun cok çetin bir gündür Allah zulme ugrayanların hakkını yerde bırakmaz. . .

8
2
yanıtYanıtla
dobra:

HEPİNİZİN CANI CEHENNEME İSRAİLLİ PİSLİKLER.

5
4
yanıtYanıtla
vatandaş:

demekki insan olan yahudilerde varmış. . helal olsun. . ülkesinin yaptığı zulume seyirci kalmamışlar. . . . tebrik ediyorum onları. . .

8
0
yanıtYanıtla
UMUTLUYUM:

43 İNSAN ÇIKABİLMİŞ ÇOK ŞÜKÜR

6
0
yanıtYanıtla
DEVE:

OOOOO!Sadece bu mu? İsrailin her hareketi hatta her düşüncesi suç içerir.

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title