Haberler

İso'nun İlk 500 Listesinde Kayseri'den 14 Firma

KAYSERİ, (DHA) İSTANBUL Sanayi Odası'nın (İSO) 'Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırmasında Kayseri'deki 14 firma yer aldı.

KAYSERİ, (DHA)

İSTANBUL Sanayi Odası'nın (İSO) 'Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırmasında Kayseri'deki 14 firma yer aldı. Geçen yıl ilk 500'e giren Saray Halı A.Ş. ve Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş. bu yıl listeye giremedi. Karsu Tekstil Sanayii ve Tic. A.Ş. ve Form Sünger ve Yatak Sananayi Ticaret A.Ş ise, listede yer alan yeni kuruluşlar oldu.

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, sıralamaya giren Kayseri'deki firmaları kutlarken, geçen yıl 118'inci sırada olan Kayseri Şeker Fabrikası'nın bu yıl 58'inci sıraya yükselmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Kayseri'nin emsallerine göre iyi bir konumda olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini bildiren Başkan Boydak, "Kayserimizin daha iyi yerlerde olmasını isteriz. Ancak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de ekonomik daralmadan geçti. Kentimizin sanayi potansiyelinin daha da artması için var gücümüzle çalışıyor, 2010 verilerinin 2009'dan daha iyi çıkacağına inanıyoruz. Artık Kayseri'de sanayi kültürü yerleşti. Bunun tabana yayılması gerekli. Sıralamaya giren tüm Kayserili firmaları kutluyorum" dedi. Başarıları, üretimleri, katma değerleri ve cirolarıyla ilk 500'e giren Kayseri firmaları şöyle;

Kayseri Şeker Fabrikası (58), Boytaş Mobilya (78), Hes Hacılar Elektrik Sanayi (83), Merkez Çelik (118), Orta Anadolu (166), İstikbal Mobilya (173), Keskinkılıç Gıda (236), Boyteks Tekstil Sanayi (285), Boyçelik Metal Sanayi (306), Has Çelik ve Halat Sanayi (318), Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları (349), Yataş Yatak ve Yorgan Sanayi (409), Karsu Tekstil Sanayi/Form Sünger ve Yatak Sanayi Ticaret şirketi (480).

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title