Haberler

İslami Ekonomiye Yön Veren 50 Liderden Biri

Güncelleme:

Modanisa.com'un Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, ISLAMICA 500 tarafından, İslami Ekonomiye Yön Veren, Dünyada En Etkili 50 Liderden biri seçildi.

Her yıl; finans, bilim, siyaset, hukuk, medya gibi farklı sektörlerden İslam ekonomisine yön veren kişilerin seçildiği "Islamica 500" listesine Türkiye'den Modanisa.com'un Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe girdi. Türe, dünyada İslami ekonomiyi etkileyen 50 liderden biri seçildi.

Muhafazakar giyim konusunda seçeneklerin çok az olmasından yola çıkarak Türkiye'ye ilk online muhafazakar moda-alışveriş sitesini kazandıran Kerim Türe, başarılı girişimiyle dünya ekonomi çevrelerinin ilgisini çekiyor.

Modanisa.com ile muhafazakar giyim sektöründe yeni bir dönem başlatan Kerim Türe, 2011 yılında küçük ama heyecanlı bir ekiple kurduğu markasını bugün; satışlarının yüzde 60'ını yurtdışında 100 ülkede gerçekleştiren, 300 farklı marka ile 30 binden fazla seçenek sunan bir konuma ulaştırdı. İlk olarak, Aslanoba Capital'den 1 milyon dolar; ardından Saudi Telecom Grubu'nun risk sermayesi fonu olan STC Ventures ve Aslanoba Capital'den 5,5 milyon dolarlık yatırım alan Modanisa.com, İslami giyim pazarının cazip hale gelmesinde önemli katkılarda bulundu. Yaratmış olduğu ekosistem ile Türkiye'de mevcut potansiyelin ihtiyaçlarını karşılamak için sergilediği performans ile başarı merdivenlerini hızla tırmanmaya başladı.

Muhafazakar giyim sektöründe büyük bir talep olmasına karşın, seçeneklerin sınırlı olduğunu; muhafazakar giyinen kadınların modayı takip ettiğini, kendilerini anlayan yenilikçi markalara ihtiyaç duyduklarının altını çizen Kerim Türe, gelecek adımlarını bu vizyon çerçevesinde belirlediklerini ve bu anlamda Modanisa'nın önemli bir açığı kapattığını söylüyor.

'2015'E GÖRE 2.5 KAT BÜYÜME HEDEFLİYORUZ'

Modanisa.com olarak, Türkiye'nin tekstil gücünün İslam ekonomisi çerçevesinde Asya'dan Avrupa'ya Amerika'dan Avustralya'ya; markalar, tasarımcılar ve girişimciler ile daha geniş coğrafyalara açılmasını amaçladıklarını dile getiren Kerim Türe, "Türkiye'yi merkez alarak birçok ortak değeri paylaştığımız coğrafyaların batının pazarı olmaktan çıkıp, üreten ve kendi markalarını büyüten bir güce ulaşmasını amaçlıyoruz. Biz, bir dünya markası olma hedefiyle, 7 üreticiyle işe başladık şu an 350 üreticiyle çalışıyoruz. Bu yolda da emin adımlarla, hızla büyüyerek ilerlemeye devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar Modanisa.com'un 2015 e göre 2.5 kat büyümesini hedefliyoruz. Modern muhafazakar moda pazarının hızlı büyümesi yatırımcıların da ilgisini bu alana çekmekte. Şimdiye kadar aldığımız yatırımlar da hem hızlı gelişimimizin sonucu hem de İslami giyim pazarının cazip hale geldiğinin göstergesi" diyor.

MUHAFAZAKAR MODADA FARKINDALIK YARATTI

2015 Dünya İslami Ekonomi Raporuna göre Dünyanın En Popüler Muhafazakar Giyim Sitesi seçilen Modanisa.com, her zaman ilkleri gerçekleştiren, alanında öncü bir kuruluş oldu. Marka, Müslüman moda topluluğu oluşturmak ve İstanbul'u muhafazakar modanın merkezi haline getirmek amacıyla geçtiğimiz Mayıs ayında ilki düzenlenen İstanbul Modest Fashion Week (IMFW), Muhafazakar Moda Haftası'nın ana sponsorluğunu üstlendi. Etkinlik, 10 bin kişinin katılımına ulaştı ve küresel ölçekte İslami moda hakkında farkındalık yaratmada büyük rol oynadı. New York Times, The Guardian, US News, Business of Fashion gibi dünyaca ünlü basın kuruluşlarında etkinlik hakkında makaleler yayınlandı. Sadece muhafazakar modanın gelişmesini değil, Müslüman kadınların güçlenmesini önemseyen Modanisa, yine bu yıl Eylül ayında ilk kez düzenlenen ve Müslüman kadınların hayatın içinde daha fazla söz sahibi olmalarını amaçlayan Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi'nde stratejik partner olarak yerini aldı.

Dubai İslami Ekonomi Geliştirme Merkezi, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası ve Küresel İslami Ekonomi Zirvesi 2016'nın stratejik ortağı Thomson Reuters tarafından, 11-12 Ekim tarihlerinde düzenlenen üçüncü Küresel İslami Ekonomi Zirvesi'ne Modanisa adına katılım daveti alan Kerim Türe, "Muhafazakar Modaya Yön Verenler: Pazar Payı Kazanmak İçin Sosyal Medyaya Egemen Olmak" başlıklı panelde konuşmacı oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Moda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title