Haberler

IŞİD, Türk Şoförleri Fatiha Suresi ile Test Etmiş

Güncelleme:

Irak'ta IŞİD tarafından kaçırılıp 23 gün alıkonulan Türk şoförlerden biri, "Müslüman olup olmadığımızı Fatiha Suresi okutarak test ettiler." dedi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından Musul’da rehin alınan ve 23 gün sonra serbest bırakılan 32 Türk şoförü ailelerine kavuştu. Şanlıurfa Havalimanı’na getirilen TIR şoförleri, gece yarısı yaşadıkları şehirlere dağıldı. Şoförlerden biri, IŞİD militanlarının kendilerinin Müslüman olup olmadıklarıklarını test etmek için Fatiha Suresi'ni okuttuklarını belirtti.

DÜĞÜN HALAYI KURULDU

Şırnaklı şoför Ramazan (47) ve oğlu Özgür Şimşek (19) ile yeğenleri Servet (27) ve Selahattin Karakan (25) için Silopi’nin Doruk Köyü’nde “düğün halayı” kuruldu. Rehineleri gece yarısına kadar halay çekerek bekleyen yakınları, şoförler köye ulaştığında havaya ateş açıp havai fişek patlattı. Yakınları tarafından omuzlarda taşınan TIR şoförleri, gece boyunca sevdikleriyle hasret giderdi.

"PARA VE TELEFONLARIMIZ ALINDI"

19 yaşındaki oğlu Özgür’le birlikte kaçırılan Ramazan Şimşek, serbest bırakıldığına halen inanamadığını söyledi. Şimşek, 23 gün boyunca yaşadıkları dehşeti şöyle anlattı: “Yüzü kapalı silahlı kimseler etrafımızı sardı. Ellerimizi ensemize koymamızı istediler. Bizi etrafı 4 metre yükseklikteki duvarlarla örülü, ABD ordusunun işgalde kullandığı eski hava üssüne götürdüler. 50 derece sıcakta, demir saclı barakanın altında bekledik. Para ve telefonlarımız alındı.

"FATİHA SURESİ’Nİ OKUTARAK TEST ETTİLER"

Müslüman olup olmadığımızı Fatiha Suresi okutarak test ettiler. Öldürdükleri insanların görüntülerini izlettiler. 2-3 günde bir gıda verildi. Evlerimize döneceğimizi hayal bile edemiyorduk. Oğlumla sağ salim döndüğümüz için çok mutluyum. "

"SİZİ BURADA UNUTTUK, ÖZÜR DİLERİZ"

Serbest bırakılan şoförlerden Servet Karakan ise şunları kaydetti: "Bırakılmadan 1 gece önce Musul’dan, IŞİD’in üst düzey bir komutanı geldi. Akşam saat 7’de bizi topladılar. Bu komutan bize Arapça bir konuşma yaptı. 'Savaşta, sizi burada unuttuğumuz için özür diliyoruz. Daha önce bırakacaktık, ama çatıştığımız için sizi burada unutmuştuk. Yarın kurban kesip birlikte iftarımızı açıp sizi memleketinize göndereceğiz’ dedi." (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ramazan Şimşek Şanlıurfa Musul Işid Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (49)

anti cahil toplum:

iyiki bu teröristleri Amerika ve İsrail türetti YOksa ben daha neye inandığımı bilmiyordum müslümanlık böylemi diye Kuranı inceledim karşımda bir masal kitabı buldum hemen dinden çıktım bu ne ya :D gemi yap 2 şer hayvan al denizi yar taş atan kuşlar balığın karnında yaşama :D

11
47
yanıtYanıtla
anti cahil toplumsdfas@hotmail.com:

KURDİSTANİ hakaret etmiyorum hepsi kuranda yazıyordu aç oku :D değer diye bir şey yoktur.Allah her şeyi bedava vermiştir.Değer dediğin cahilleri yönetmekte kullanılan sahte ve yersiz bir yamadır.

yanıt0
yanıt0
tarıktarikusta81@hotmail.com:

kuranı kerim bir mucizedir gerçekelri yazar kalbi kötü olan anlayamaz ALLAH(CC) ıslah eylesin sizi amin

yanıt0
yanıt0
metinmetin78@hotmail.com:

Entelektuel cahil, 40 senelik yasadigin dunya hevesine takilmis. kendi kendini yaratip akil verdim sanan biza. Mezarliliklari bir dolas bak senin gibilerin halini. Allah sana akil fikir versin derdim ama seni bu hale koydugununun bir nedeni vardir elbet.

yanıt0
yanıt0
hamzahamza@gmail.com:

Beni dinimi iyi ögreneyim derken ahzab süresine gelince cildirdim ve aynen senin gibi dinden ciktim cok sükür. Dinlerin hepsinin uydurma oldugunu anladim ama gec kaldim ömür gecti yobaz gibi zihinsel zincirlerle.

yanıt0
yanıt0
ANTİ CAHİL TOPLUMabcd@gmail.com:

BANA akıl fikir vermeyin ALLAH yeterince verdi.bende kullandım.Allah ın doğrudan bana verdiğinemi uyacağım yoksa :D 1400 yıl önce çölde yaşamış birinin masal kitabına mı? OKUDUK İNCELEDİK ALLAH''IN verdiği akıl onu reddetti hepsi bu.

yanıt0
yanıt0
sakir:

Lan ozguruz filan diye Turkiyede dolasiyoruz ama ne olur ne olmaz bi kac sure ezberleyelim kurandan :)) Yobazlarin eline gecersen postu deldiririz.

26
18
yanıtYanıtla
pınar:

fatihayı bilmeyi müslüman saymayıp öldüren tiplere bakın neler yapıyorlar,adamların parasına malına el koyuyorlar,işlerine gelmeyeni öldürüyorlar ama fatihayı bildi,kleri için kendilerini müslüman sayıyorlar...yazıklar olsun...

30
5
yanıtYanıtla
engintozak1986@hotmail.com:

doğru yapıyolar her Müslümanın bilmesi gerekir Müslümansan hepsini bilirsin onlar sadece ufak bi teste tabi tutmuş.. yoksa daha ağır testlere taabi tutabilirlerdi dimi???

yanıt0
yanıt0
Murattkaramurat_2@hotmail.de:

Müslüman Fatihayi bilmesinde kim bilsin. Her Müslüman Dinin ilk temellerini ögrenir. Dinini Bilmeyen demekki Dini yok

yanıt0
yanıt0
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title