Haberler

IŞİD'in Yılbaşı Planı! Türkiye de Alarmda

Güncelleme:

IŞİD'in intihar timini Libya üzerinden İtalya'ya gönderdiği ve saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Türkiye'ye giren 5 kişilik IŞİD grubu için de güvenlik birimlerine uyarı gönderildi.

Suriye'de kontrolü altındaki çatışma bölgelerine yönelik koalisyon güçlerinin hava saldırıları sonrasında misilleme eylemlerine başlayan, Paris'te eş zamanlı eylemlerle son yılların en büyük terör saldırısını düzenleyen terör örgütü IŞİD'in, yılbaşı ya da yeni yıla yakın günlerde Avrupa'da büyük bir eylem hazırlığı yaptığı öğrenildi. Milliyet'in aldığı bilgiye göre, IŞİD'in son dönemde eylemlerinin artırması nedeniyle çatışma bölgelerindeki faaliyetlerini yoğunlaştıran istihbarat birimleri, Radikal dinci örgütün yeni planı hakkında önemli bilgilere ulaştı.

"BÜYÜK AVRUPA SALDIRISI" HAZIRLIĞI

Çatışma bölgelerindeki IŞİD militanlarının kimliklerine ulaşmayı hedefleyen istihbarat birimleri geçtiğimiz günlerde önemli bir bilgi edindi. Buna göre, koalisyon güçleri içinde yer alan ülkelere karşı eylemler yapmaya başlayan IŞİD'in yılbaşı ya da yeni yıla yakın günlerde "Büyük Avrupa saldırısı" hazırlığında olduğunu tespit etti. Bu eylem çerçevesinde örgütün, henüz Avrupa'da yerleri tam olarak belirlenemeyen kiliselerle eğlence amacıyla toplanılan yerleri hedef aldığı ve intihar saldırısı düzenlemeyi amaçladığı anlaşıldı.

500 KİŞİ EĞİTİLDİ

İstihbarat birimleri, IŞİD'in ABD'deki 11 Eylül saldırılarına benzer biçimde eylem yapmayı hedeflediği ve bu amaçla en az 500 kişilik IŞİD'linin çatışma bölgelerinde eğitime alındığı ve bu grubun büyük bölümünün Eylül-Ekim döneminde Libya üzerinden İtalya'ya gönderildiği bilgisine ulaşıldı.

AVUSTURYA POLİSİ DE UYARMIŞTI

Avusturya polisi, önceki gün yılbaşına kadar Avrupa başkentlerinde olası bir terör eylemi gerçekleşebileceği uyarısını yapmıştı. Viyana polisi açıklamasında, uyarının, ismi verilmeyen bir "dost" istihbarat servisinden geldiği ve buna göre yılbaşından önce Avrupa başkentlerinde muhtemel bir terör saldırısı düzenlenebileceği belirtilmişti. Benzer istihbaratın bütün Avrupa başkentlerine gönderildiği belirtilen açıklamada, bazı potansiyel saldırganların isimlerinin belirlendiği, ancak şimdiye kadar yapılan incelemelerde somut bir sonuca ulaşılmadığı vurgulanmıştı.

TÜRKİYE DE ALARMDA

İstihbarat birimlerinin, geçen Kasım ayı içinde beş kişilik IŞİD grubunun Şanlıurfa'dan Mersin'e gittiğini belirlediği de ortaya çıktı. Beş kişilik grubun liderliğini IŞİD'in merkezi Rakka'da yaşayan Suriyeli Haşan Al Talab'ın (33) yaptığını belirleyen istihbarat birimleri, Al Talab'ın eşinin de yine grupla birlikte hareket ettiğini tespit etti.

Güvenlik birimleri, yaşanan süreç ve yaklaşan yılbaşı nedeniyle Al Talab ve beraberindekilerin yeni yıl kutlamaları ile bağlantılı olabileceği değerlendirmesini yaparken, yurt genelindeki güvenlik birimleri arka arkaya gönderilen yazılarla uyarıldı. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milliyet İtalya Libya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (61)

radikal İslamcı birliği:

ışid ve eylemlerini destekliyoruz

12
61
yanıtYanıtla
anti islm:

sığrrrrr mlll sizin yüzünüzden ateist olucam lan dinden soğuttunuz bizi yobazlar ölün inşallah

yanıt20
yanıt2
TEK YOL İSLAM:

YILBAŞI KUTLAMAK İSLAM DA YOKTUR. KİM HIRİSTİYANLARIN , YAHUDİLERİN KUTLADIĞI BİR ŞEYİ YAPARSA ODA ONLARDAN OLUR. KİM BİR KAVİME BENZERSE O DA ONLARDAN DIR. HADİS-İ ŞERİF.

16
20
yanıtYanıtla
burhan:

ondanmı suriyeli mülteciler avrupa ya kaçıyor.

yanıt12
yanıt7
idris:

yilbasinda cok buyuk saldirilar olacak avrupa ulkelerine olsada iyi olur nerelere olacakbiliyorum amma soylemem surprizzzzzzzzzzzzzzz

0
31
yanıtYanıtla
Realist:

Yılbaşı şeytanın en çok güldüğü gün meleklerinde en çok lanet ettiği gundur .boşuna dememişler .Kutlamayın su lanet günü .nasil muslumansiniz siz.

14
17
yanıtYanıtla
Realist:

Ben isidden bahsetmedim.İsid değil ayrıca daes.daes zaten müslüman bir örgüt değildir.Genel olarak yılbaşından bahsetti.Yılbaşı bizim için bir bayram değil.Eğer yanlış bir anlam cikardiysan senin sorunun İsid demek gibi onlara halen.

yanıt9
yanıt3
ışidi besleyen kimse onun gözü oyulsun:

YILBAŞI KUTLAMAYIN HALVETTE BULUNANI KIRBAÇLAYIN DİYE BİR TANE AYET VAR MIIIIIIIIIIIIIIIIII?

21
6
yanıtYanıtla
idris:

isid hangi avrupa ulkesine saldiri yapacan diye bahis bile oynuyoruz hadi isid

2
25
yanıtYanıtla
Mossad bitdi ISLAM GELDI:

ARTIK ISLAM DEVLETININ OZEL TIMLERI VAR! ALLAHA HAMD OLSUN! BEYAZ SARAYDA SERIAT UYGULAYACAGIZ ALLAHIN IZNIYLE

10
16
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title