Haberler

IŞİD'in Kaçırdığı Türk Asker Rakka'da Cezaevinde

Güncelleme:

Kilis'te bir askeri şehit eden IŞİD'in kaçırdığı er Sefer Taş'ın, örgütün istihbarat ekibince sorgulandığı ve Rakka'da bir cezaevine konulduğu belirtiliyor.

Suriye sınırındaki Kilis'te 1 Eylül'de IŞİD'in etkin olduğu bölgeden Türkiye sınırına ateş açılması sonucu bir asker şehit olmuş bir asker de kaybolmuştu. IŞİD tarafından kaçırıldığı belirtilen Iğdırlı Sefer Taş'ın Rakka'da bir cezaevinde tutulduğu öne sürüldü. Sputnik sitesinden Hikmet Durgun'un haberine göre, IŞİD, Türkiye'nin kendilerine yönelik hava saldırılarını durdurmak, üyelerinin tutuklanmasını engellemek ve Türkiye'de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılmasını sağlamak için Türk askerine saldırmaya ve askeri esir almaya kararı verdi.

YARALANAN ASKERİ CİPLE GÖTÜRDÜLER

Bunun üzerine Rakka'dan gelen IŞİD'in özel kuvvetlerine bağlı ağır silahlarla donatılmış 4 kişilik ekip, Kilis'in Ardıçlı köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasında bekleyen Türk askerine ateş açtı. Yusuf Beylem isimli asker şehit olurken, ayağından iki kurşunla yaralanan Sefer Taş ise Türkiye tarafına geçen militanlarca Suriye'ye kaçırıldı. IŞİD militanları sınıra kadar geldikleri ciple yaralı askeri Halep'e bağlı Çobanbey kasabasına daha sonra da Bab ilçesine götürdü.

TÜRKÇESİ İYİ OLAN IŞİD MİLİTANLARI SORGULADI

Bab ilçesinde tedavi olan ve daha sonra cezaevine konulan asker Taş, IŞİD'in Suriye'deki merkezi olan Rakka'ya götürüldü ve burada IŞİD'in özel istihbarat ekibi tarafından gözleri bağlı şekilde sorguya alındı. Sorguda, IŞİD'e Türkiye'den katılan ve Türkçesi iyi olan militanlar da yer aldı. Sorguda IŞİD'çilerin "Merak etme şimdilik sana bir şey yapmayacağız seni takas için tutuyoruz." denildiği öne sürüldü.

AİLESİ İYİ BİR HABER BEKLİYOR

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Aşağı Aratan köyünde yaşayan Taş ailesi, Kilis'te kaybolan en büyük çocukları Sefer Taş'tan iyi bir haber bekliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Kilis Rakka Dünya Güncel Haberler

title