Haberler

IŞİD'den Charlie Hebdo'ya Saldırıya İlk Yorum

Güncelleme:

IŞİD'e bağlı internet sitesinden Fransız dergisine düzenlenen saldırıyla ilgili yapılan açıklamada "İslam Devleti sempatizanların yapmış olma ihtimali var" denildi.

Paris'in 11. bölgesinde yer alan ve yayınladığı Hz. Muhammed karikatürleri ile büyük tepki toplayan, Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenlendi. 2'si polis 12 kişi hayatını kaybetti. Olayda 5'i ağır 10 kişi yaralandı.

SALDIRIDAN 1 SAAT ÖNCE DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Charlie Hebdo bugün uğradığı silahlı saldırıdan sadece bir saat önce, yerel saatle 11.28'de IŞİD'in lideri Ebubekir El Bağdadi'yi konu alan bir tweet atmıştı. Dergi, Twitter'dan paylaştığı mesajında Bağdadi'yi vaaz verirken gösteren bir karikatürle birlikte "Bağdadi'nin de temennisi: Her şeyden önce sağlık" ifadelerine yer vermişti.

"SEMPATİZANLAR YAPMIŞ OLABİLİR"

Kanlı saldırı sonrası IŞİD'e bağlı siteden yapılan açıklamada: "İslam Devleti'nin Fransa vatandaşı olan mücahitleri, çeşitli videolarla Fransızları hicret etmeye çağırmış, hicret edemeyenleri de Fransa içinde saldırılar düzenlemeye teşvik etmişlerdi. Fransa İslam Devleti'ne yönelik saldırılar düzenleyen haçlı koalisyonunun aktif bir üyesi. Dergiye yönelik saldırıyı İslam Devleti sempatizanlarının yapmış olması ihtimali bulunmakla birlikte, olay çok yeni olduğu için henüz kesin bilgi bulunmuyor." denildi.

İlgili Haberler
500

Yorumlar (144)

ademmobilWeb@haberler.com:

Gebersinler okadar filistinli cocuk oldugunde ses yoktu

61
32
yanıtYanıtla
buraqmobilWeb@haberler.com:

Yapanın ellerine sağlık. Benim peygamberimiz, dinine hakaret özgürlüğünü kendinde bulan kim varsa karşılık verme özgürlüğünü de muhatabı olana vermiştir

66
23
yanıtYanıtla
NonameMobil-IOS:

Lan avrupali O ne demek şeref yoksunu Türkler yapmış... sen nesin sen kimsin bikere Türk olmak şereftir haddini bileceksin haddini Türkler kadar yardım sever ve merhametli bir ülke daha yok! kıçını yıkamaya aciz bir ülkemi daha şerefli yada şöyle diyelim masum filistinlilerin kundaktaki bebegin ve hatta daha dogmamis anne karnindaki bebege kurşun sıkanlarmı daha şerefli? Türkler hicbir zaman masum insanlara ateş etmemistir kundaktaki bebegin bile kanina susamiş olanlar nekadar kahbe olduklarını oturup duşunsunler.

36
52
yanıtYanıtla
SERİATÇI:

ALLAH KATINDA TEK DİN İSLAM . HZ MUHAMMEDE HİÇ KIMSE HAKERET EDEMEZ. KIM YAPMISSA İYİ YAPMIŞ.

71
11
yanıtYanıtla
Botan Zivbelek Mobil-IOS:

İşte görün kürtlerin katlıyamına göz kapatan Paris yas toruyor Tc Paris'i örnek al ve çözüm için adım at

16
64
yanıtYanıtla
rojhat-mobilWeb@haberler.com:

Müslüman ülkelerde onlarca müslümanlar katlenince basin dahil siradan bir şey haber yapmaya bile yer vermeyenler......12kişi için dünyayi koparan,lara ne denmeli......,......,.....,........,el insav

67
11
yanıtYanıtla
6363mobilWeb@haberler.com:

islam devletiniz batsin bu mu islam islami yerin dibine soktunuz kopekler

20
54
yanıtYanıtla
Rojbas Mobil-IOS:

Bu ıslamcıların hepsı aynı Allah belanızı versın cahıl yobazlar Avrupayıda ceheneme cevırdınız serrfsızler

9
62
yanıtYanıtla
VumobilWeb@haberler.com:

O kadar Müslüman ölürken ses çıkmadı 10 Hıristiyan ölünce müslümanlar terörist oldu

56
12
yanıtYanıtla
baran:

yaşasın müslümanlar

51
16
yanıtYanıtla
Tüm 144 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title