Haberler

İşçiye Sendika Çağrısı

Hüseyin Akyüz, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki taşeron firmalarında çalışan işçileri sendikalı olmaya çağırdı.

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Balıkesir Şubesi Başkanı Hüseyin Akyüz, İşbir Sentetik Dokuma Fabrikası'nın, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki taşeron firmalarında çalışan işçileri sendikalı olmaya çağırdı. Balıkesir'de özellikle örgütlü oldukları İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A. Ş. merkez fabrikası hariç Oranize Bölge (OSB) 1 ve Organize Bölge 2 fabrikalarının, taşeronlar aracılığıyla 100'lerce işçiyi 'Modern köle' gibi çalıştırdığını iddia eden Akyüz, insanca yaşam için sendikalı olmak isteyenlerin işten çıkarıldığını kaydetti.

TEKSİF Şube Başkanı Akyüz, ana fabrikada sendikalı olarak çalışan işçilerle Organize Sanayi Bölgesi'nde taşeron firmaların İşbir Sentetik için üretim yaptığı fabrikalara gitti. Akyüz, servis minibüsleriyle fabrikaya gelen işçileri sendikaya davet etti, "Sendikalı olun" çağrısı yaptı. Telsiz mikrofonla sesini tüm işçilere duyuran Akyüz, "Sendika anayasal bir haktır. Hiç kimse sizlerin sendikaya girmenize engel olamaz. Sizler de TEKSİF'e üye olun. Sizler de sendikal haklardan yararlanın. Yıllık izin yapın, kıdem tazminatınızı alın, insanca yaşayın" dedi.

Sendikalı işçiler minibüslerle işe gelen taşeron işçileri alkışlarla karşıladı. "Örgütlenme mücadelenizde yanınızdayız. Sizlere destek vermek için buradayız" yazılı pankart açan sendikalı işçiler, şarkılar söyledi.

İşbir Sentetik'teki çalışma koşullarının Balıkesir'deki çalışma yaşamının "Kanayan yarası" olduğunu öne süren TEKSİF Şube Başkanı Hüseyin Akyüz,

"İşbir Sentetik bünyesinde Organize Sanayi Bölgesi, Kepsut ve Bigadiç'te 68 taşeron firma var. Bu taşeronlar aracılığıyla OSB 1 fabrikasında 423, OSB 2 fabrikasında bin 525, diğer yerlerde 395 işçi çalışıtırılıyor. İşçiler 11 aylık çalışmanın ardından kıdem tazminatı oluşmaması için bir taşerondan başka taşerona devrediliyor. Bu bir suçtur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin taşeron firmalarda yaptığı denetlemede fabrikadaki işçilerin asıl işverenlerinin İşbir Sentetik olduğu belirlendi. Taşeron başına 11 bin 446 TL, İşbir Sentetik'e ise 778 bin TL para cezası kesildi" diye konuştu.

Eyleme taşeron firmada çalışırken, sendikaya üye olunca işten çıkarılan işçiler de katıldı. Bu işçilerden Veysel Kuzu, "OSB 2'de İşbir Sentetik Fabrikası'nda laminasyon bölümünde çalışıyordum. 10 Haziran'da sendikaya üye oldum. 3 gün sonra taşeron beni çağırıp (Sendikaya üye olmuşsun. Üye olanın kellesini koparırım. Seni işten çıkartıyorum) dedi. Ben de kendisini savcılığa şikayet ettim. Biz bu fabrikalarda hiçbir hakkımız olmadan çalışıyoruz" dedi.

Çalışırken iş kazası geçiren ve TEKSİF'e üye olduğu için işten çıkartıldığını belirten Tarık Çetinkaya da işverenin kendilerine "Modern bir köle" gibi gördüğünü iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title