Haberler

İşçi Partisi'nin İsmi 'Vatan Partisi' Oldu

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Halka dayanarak, yurtdışındaki vatandaşlarımıza dayanarak ve bütün dünya ile birleşerek, Amerikan emperyalizminin ve Avrupalıların dayatmalarını göğüsleyerek, milletimizin gücüyle, başta Rauf Denktaş ve Mehmet Tunç olmak üzere Paris’ten, Berlin’den, yürüye yürüye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne adaleti ve hakikati kabul ettirdik” dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Halka dayanarak, yurtdışındaki vatandaşlarımıza dayanarak ve bütün dünya ile birleşerek, Amerikan emperyalizminin ve Avrupalıların dayatmalarını göğüsleyerek, milletimizin gücüyle, başta Rauf Denktaş ve Mehmet Tunç olmak üzere Paris'ten, Berlin'den, yürüye yürüye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne adaleti ve hakikati kabul ettirdik" dedi.

İşçi Partisi'Milli Hükümet için birlik Kurultayı' adıyla Olağanüstü Genel Kurultayı Ankara Arena'da düzenlendi. Kurultaya, Abdullah Öcalan'ı yargılayan hakim Turgut Okyay, Sosyolog Müezzez İlmiye Çığ, avukat Ceyhun Mumcu, sunucu Mehpare Çelik, Ergenekon ve Balyoz davalarında tutuklanan daha sora serbest bırakılan askerler katıldı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurultayda yaptığı konuşmada, karanlık manzara karşısında Cumhuriyet öncüleri olarak kendilerini affetmediklerini söyleyerek, Cumhuriyetin ayakta olduğunu belirtti. Perinçek, vatanı devrimle kazandıklarını kaydederek, büyük işlerin peşinde olduklarını söyledi.

'Atatürk Cumhuriyeti'ni toplumda yeniden kurmak için büyük önderimiz önünde yemin ediyoruz' diyen Perinçek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bağımsız başı dik aydınlanmış kültürü kucaklayan Türkü, Kürdü, Sunisi, Alevisiyle milletini besleyen, vatana sevgi besleyen Türkiye'yi kurucağız. Soma işçilerine, Yatağan işçilerine, Zonguldak maden işçilerine, Erdek işçilerine söz veriyoruz, onları karanlık kuyulardan çıkarıp milletin efendisi yapacağız. Aydıncık Germencik köylüsüne, Mustafa Kemal Paşa'nın köylüsüne, Kemaliye köylüsüne siz veriyoruz, Atatürk'ün dediği gibi, köylüyü milletin efendisi yapacağız. Taşeron işçilerine söz veriyoruz. Taşeron kölesi olmayacağız. Türkü, kürdü, eşitlikle, kardeşlikle birleştireceğiz."

Perinçek, üreten Türkiye'yi kuracaklarını vurgulayarak "Gençliğimize söz veriyoruz, güveniyoruz, umudumuz gençlik. Herkesin iş sahibi olduğu, emeğiyle hayatını yaşadığı, aydınlanmış Türkiye için gençliğimize söz veriyoruz, onlardan kuvvet alıyoruz. Borçlu bir Türkiye yarattılar. Turgut Özal ile başlayan süreç. Bir yılda 134 milyar dolar ödenmesi gereken para. Buna 80 milyar dolar ödemeler açığını ekleyin. 22 milyar TL, 10 milyar dolar eder. 250 milyar dolar sıcak para içinde çırpınıyorlar, kıvranıyorlar, yıkılacaklar. Sıcak para diktasını yıkacağız, borçlu Türkiye'ye son vereceğiz, söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ermeni meselesine de değinen Perinçek, şunları dedi:

"Avrupa, Amerika tarafından Türkiye'ye dayatılan dört şarttan biridir. Birinci şart özerklik. İkinci şart 'Ermeni soykırımını kabul edeceksiniz, diz çökeceksiniz' diyorlardı. Halka dayanarak, yurtdışındaki vatandaşlarımıza dayanarak ve bütün dünya ile birleşerek, Amerikan emperyalizminin ve Avrupalıların dayatmalarını göğüsleyerek, milletimizin gücüyle, başta Rauf Denktaş ve Mehmet Tunç olmak üzere Paris'ten, Berlin'den, yürüye yürüye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne adaleti ve hakikati kabul ettirdik."

Kurultay'da İşçi Partisi'nin ismi oy çokluğu ile 'Vatan partisi' olurken logosu ise yıldızı kucaklayan başak olarak değişti.

Ayrıca, partiye katılanlar delegelere tanıtıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Doğu Perinçek İşçi Partisi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

halk:

CHP ve MHPliler cemaate arka çikiyor. . Gladyo nun Turkiye deki kolu cemaat. . arkasina YCHP ve MHP yi aldi. turkiye seyhler muridler dervisler ulkesi degildir! Cemaate arka çikmayin! Ataturk de birlesin!6 ok u program yapan partiye oy verin! TEk bir parti var o da VATAN PARTISI! Arastirin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title