Haberler

İşadamı Nurullah Koyuncuoğlu, Simav'a 100 Yataklı Kadın Doğum ve Çoçuk Hastanesi Yaptırıyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde 3 okul ve iki cami yaptırarak vatandaşların hizmetine sunan hayırsever işadamı keresteci Nurullah Koyuncuoğlu (76) şimdi de Mobilyacılar Sitesi bitişiğindeki 30 dönümlük kendine ait arazisi üzerine tam teşekküllü 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yaptırmak için harekete geçti.

Biri Anadolu Lisesi, biri İlköğretim ve biri de Anaokulu olmak üzere 3 okul yaptırarak eğitim alanındaki zevkini aldığını belirten işadamı Koyuncuoğlu," Sıra sağlığa geldi" dedi.

AB kriterlerine uygun tam teşekküllü hastane yaptırmak için Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer ile birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret ettiklerini belirten Koyuncuoğlu," Sayın Bakanımdan kendi adımı taşıyacak bir hastane sözü aldım. Şimdi kendime ait 30 dönümlük arazim üzerindeki bazı işlemlerin halli işiyle uğraşıyorum. Birkaç gün içinde bu iş biter bitmez inşaata hemen başlamak ve en kısa sürede de tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmak istiyorum. Hastane bu güne kadar doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim ilçemde yaptığım hayır işlerinin en hayırlısı olacak" şeklinde konuştu.

Memleketinde kazandığı parayı çeşitli hayır yatırımlarıyla hemşerileriyle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Koyuncuoğlu,"Hastanenin çevre düzenlenmesini Sağlık Bakanlığı üstlendi. Sayın Bakanımız ayrıca hastanemizin temel atma ve açılış törenlerine katılma sözü verdi" dedi. En büyük arzusunu gerçekleştirecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Koyuncuoğlu," Bana bu fırsatı verenlere layık olmaya çalışacağım. Türkiye'ye örnek olacak bir hastane yaptıracağım. İnşaata bir an önce başlamak için sabırsızlanıyorum. Parası hiç önemli değil" dedi.

(MY-EFE) 17.05.2008 11:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title