Haberler

İş Sanat’tan Sezona Görkemli Merhaba

İş Sanat, Yeni Sezonunu 3 Kasım Akşamı Gerçekleştirilecek Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Gürer Aykal ve Fazıl Say Konseri İle Açıyor.

Merakla beklenen Kasım ayı etkinlikleri arasında resitallerden cazın ustalarına, şiir dinletilerinden çocuk oyunlarına zengin bir program sanatseverlerle buluşuyor.

Fazıl Say ve Gürer Aykal'dan 3 Kasım'da görkemli açılış

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli piyanistlerden Fazıl Say ve önde gelen senfonik topluluklarından Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, topluluğun onursal şefi Gürer Aykal yönetiminde, İş Sanat'ın açılış konserinde bir araya geliyor. İş Sanat'ın 11. sezonuna start vereceği bu müthiş gecede Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın, Fazıl Say'a eşlik edeceği konserde Ravel'in Sol Majör piyano konçertosunun yanı sıra Rus romantizminin en büyük temsilcilerinden Tchaikovsky'nin 4. senfonisini seslendirecek.

Virtüöz baba-oğul 9 Kasım'da İş Sanat'ta

Sezonun ikinci konserinde ise piyano dehası bir baba-oğul İş Sanat sahnesinde olacak. 20. yüzyılın en büyük piyanistlerinden Vladimir Ashkenazy bu kez oğlu Vovka Ashkenazy ile bir araya gelecek. İkili bu sezonki "Virtuoso" serisinin ilk konserinde dinleyicileri piyano müziğinin büyülü dünyasında bir gezintiye çıkartacak. 2002 çıkışlı bir de Rachmaninov kayıtları bulunan piyanist baba-oğlun virtüöziteyi zarafetle birleştiren eşsiz performansları sezonun kaçırılmaması gerekenlerinden…

İş Sanat, 13 Kasım akşamı Latin cazın piyanodaki iki dev ustasını konuk edecek

İş Sanat, daha önce sahnesinde ayrı ayrı ağırladığı iki efsane caz piyanistini Kasım ayında ilk kez bir arada ağırlayacak. 4 Grammy ve 3 Latin Grammy ödüllü piyanist, besteci, aranjör ve müzik profesörü Chucho Valdes ile aralarında Grammy, Emmy, 2 Latin Grammy ve Premios de la Música gibi müzik ödüllerinin de bulunduğu toplam 18 ödüllü kaydın sahibi Michel Camilo bu kez aynı sahnede buluşacak.

Orhan Veli'nin mısraları 22 Kasım'da İş Sanat'ta yankılanacak

İş Sanat'ın gelenekselleşen şiir dinletileri bu sezon da devam ediyor. Sezonun ilk dinletisi ise Müşfik Kenter'in sesinden Orhan Veli'nin şiirlerinin yankılanacağı "Gün Olur, Alır Başımı Giderim" olacak. Tematik bir bütünlük içinde hazırlanan ve müzikle şiirin iç içe geçtiği "Gün olur, alır başımı giderim" adlı dinletide, Orhan Veli'nin şiirlerini değerli tiyatro sanatçımız Müşfik Kenter okuyacak ve Serdar Yalçın'ın, şairin şiirlerinden bestelediği yedi eseri de Deniz Erdoğan Likos ve Zafer Erdaş seslendirecek.

Saksafona hayat veren adam: David Sanborn 26 Kasım'da İş Sanat'ın konuğu

Kasım ayında "Cazın Ustaları" kuşağının ikinci konuğu saksafonun simgeleşen ikonu David Sanborn ve grubu olacak. Bugüne dek David Bowie, Eric Clapton, Miles Davies, Eagles, The Rolling Stones, Bruce Springsteen ve Stevie Wonder gibi pek çok ünlü isim ve grubun albüm kayıtları ve konser turlarında çalan Sanborn, 6 Grammy ödülüne sahip…

Cabo Verde'den sevgilerle. Mayra büyülü sesiyle 30 Kasım'da İş Sanat sahnesinde olacak

2006 yılında İş Sanat'ta verdiği konserle dinleyenleri büyüleyen Mayra Andrade, bu sezon dünya müziği serisinin ilk konuğu. Yarattığı müziği farklı türler için müzikal bir kavşak olarak tanımlayan genç sanatçının yalın ve içten duygularla dolu parçaları kadar parlak performansı da ışıldayan yeteneğini hemen fark etmenizi sağlayacak.

Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar, sürpriz konuklarla 28 Kasım'da yine İş Sanat'ta

Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar, üçüncü yılında İş Sanat sahnesinde çocukları klasik müziğin perde arkasındaki keyifli dünyasına götürüyor. Piyanist Emir Gamsızoğlu ve oyuncu Memet Ali Alabora bu kez çocuklara, bilinen ve bilinmeyen melodileri, eğlenceli hikayeler ve sürpriz konuklar eşliğinde anlatacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title