Haberler

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Özince'den Küresel Isınma Uyarısı

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Karabük'ün Eskipazar İlçesi'nde 20 hektarlık alanda oluşturulan İş Bankası Ormanının fidan dikme törenine, Türkiye'nin küresel ısınmadan en çok etkilenecek ülkeler arasında olduğunu söyledi.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Karabük'ün Eskipazar İlçesi'nde 20 hektarlık alanda oluşturulan İş Bankası Ormanının fidan dikme törenine, Türkiye'nin küresel ısınmadan en çok etkilenecek ülkeler arasında olduğunu söyledi. Özince, Türkiye özellikle gıda maddelerinin üretimi ve çevrenin etkilenmesi açısından sıcaklığın da artmasıyla olumsuz etkilenecek ülkeler zincirinde. Bu bizi ekonomik olarak çok kötü etkileyecek dedi.

Türkiye İş Bankası'nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğiyle 2008 yılının Aralık ayında başlattığı 81 ilde 81 Orman projesi kapsamında Eskipazar ilçesi Tamışlar köyünde 'İş Bankası Ormanı' oluşturuldu. 20 hektarlık alana Karabük Vali Yardımcısı Abidin Uysal, Eskipazar Kaymakamı Eren Arslan, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, TEMA Vakfı yetkilileri ve öğrencilerin katıldığı törenle sedir ve karaçamdan oluşan 30 bin fidan dikildi. Özince, eline kürek alarak çocuklarla birlikte fidan dikti. Özince, öğrencilerle yakından ilgilenerek bol bol sohbet etti.

Her ilde orman oluşturma projesinin cumhuriyet tarihinde büyük bir proje olduğunu belirten Özince, Ülkemizde bir yıl içinde kaybettiğimiz orman varlığı veya erozyonla kaybettiğimiz toprak varlığı o kadar yüksek ki bizim diktiğimiz 2 milyon ağaçtan çok daha fazlası her yıl yangınlarla kayboluyor. Onun için bütün çabamız sizin de katkınızla ilgi çekmek. Bu iş kartopu gibi olmazsa olacak iş değil. Herşeyden önemlisi ağaçları korumak dedi.

Dünyada ekonomik sonuçları da olacak en büyük problemin çevre krizi olduğuna dikkat çeken Özince, şunları söyledi

Ne yazık ki ülkemizde küresel iklim değişiminden en olumsuz etkilenecek ülkeler arasında görünüyor. Küresel ısınmadan bu ülke özellikle gıda maddelerinin üretimi açısından ve çevrenin etkilenmesi açısından sıcaklığın da artmasıyla olumsuz etkilenecek ülkeler zincirinde. Bu bizi ekonomik olarak çok kötü etkileyecek. Çocuklarımızın yarın aç kalmamasını istiyorsak veya doğru düzgün refah sahibi insanlar olmasını istiyorsak, bizim her şeyden önce önem vereceğimiz konulardan birincisi tarım. Kendimizi ve çevremizi doyurmak için tarım. Tarımı güçlü yaparsak, turizmi güçlü yaparsak, başta bu iki sektörü güçlü tutarsak Türkiye istihdam açısından da sorunlarını çözer. Her türlü ekonomik krizden de daha az etkilenir. Yoksa şu andaki dünya ekonomik krizinin son derece suni nedenlerle ortaya çıktığını düşünmemizde yarar var. Bizim kendi krizlerimizi yaşamamak için çevreye önem vermemiz lazım. Depremde de bunu gördük. Bildiğimiz bir takım zaafiyetlerimizi biz gidermeye çalışmazsak çok daha ağır darbeler alıyoruz. Halbuki bunları halletmek elimizde.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title