Haberler

İş Bankası Rusya'da ve Arap Ülkelerinde Yeni Fırsat Arıyor

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, "Fırsatçı Yaklaşımlar İçindeyiz" Diyerek Rusya ve Arap Ülkelerinde Bankacılık Yapma Arayışı İçinde Olduklarını Açıkladı.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “Fırsatçı yaklaşımlar içindeyiz” diyerek Rusya ve Arap ülkelerinde bankacılık yapma arayışı içinde olduklarını açıkladı.

YURTDIŞINDAKİ yeni bankacılık faaliyetleri açısından Rusya Federasyonu ve Arap ülkelerini değerlendirdiklerini belirten Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “Fırsatçı yaklaşımlar içindeyiz” dedi. TSKB ile birlikte Ataç Ataç’a bağlı Elektromekanik Enerji’nin 4 hidroelektrik santral projesinin finansmanı için imzalanan protokol sonrasında soruları yanıtlayan Ersin Özince, “Yurtdışıyla ilgili planlarımız daha çok Türkiye’nin kuzeyi ve güneyi ile ilgili. Avrupa’da İşbank GMBH’nın genişleme düşünceleri var şubelerini artırarak ama yeni bankacılık faaliyeti açısından Rusya Federasyonu ve Arap ülkelerini değerlendiriyoruz. Fırsatçı yaklaşımlar içindeyiz” dedi.

Manevi hazla olmaz

Özince, yurtdışına yatırım konusunda şu yorumu yaptı: “Maddi olmayan beklentilerle, manevi haz duymak için gidip de bir ülkeye yatırım yapma gibi bir şey mevzubahis olamaz. Rusya ve Kazakistan’da fırsat aradığımızı duyurduk zaten. Arap ülkeleri olabilir diye düşünüyorum.”

Her ülkenin şube açmaya izin vermediğini, bu ülkelerde satın alma gerçekleştirmek gerektiğini ifade eden Özince, şu bilgileri verdi: “Komşu ülkelere yönelik planlarımızda o ülkelerde bankacılık anlamında sağlanan gelişmeler de etkili oluyor. Suriye’de yabancı sermayedarlarla ilgili düzenlemelerin yapıldı, Irak’ın siyasi istikrarla ilgili ümitler vermeye başladı. Körfez ülkelerinde daha çok hacimli iş yapılacak yerler üzerinde duruyoruz. Kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı ve özel bankacılık açısından Körfez ülkelerini her zaman değerlendirmek mümkün.”

34 projeye 1.3 milyar dolar

Türkiye’nin güçlü bir büyüme trendine gireceği beklentileri çerçevesinde, enerji altyapı yatırımlarının önem taşıdığını vurgulayan Özince, şöyle konuştu: “İş Bankası olarak toplam yatırım büyüklüğü 5 milyar dolar olan 34 projeye şu ana kadar 1 milyar 350 milyon dolar sağladık. Sözleşmesi imzalanmış ya da görüşmeleri devam eden kredileri de ilave edersek, enerjiyle ilgili proje tutarımız 1.6 milyar dolara ulaşacak. 2008’in son çeyreğinden itibaren yenilenebilir enerji projelerinin finansmanı için taahhüt ettiğimiz kredi tutarı yaklaşık 340 milyon dolar düzeyinde.”

İş Bankası ve TSKB Ataç’a  55 milyon Euro verdi

İŞ Bankası ve TSKB, Ataç İnşaat Grubu’na bağlı Nisan Elektromekanik Enerji San. ve Tic. A.Ş’nin 4 adet hidroelektrik santral projesinin finansmanı için protokol imzaladı. Protokole göre iki banka 78 milyon Euro’luk projenin 55 milyon Euro’luk bölümünü finanse edecek. Kredinin 30 milyon Euro’sunu İş Bankası, 25 milyon Euro’sunu TSKB karşılayacak.

TSKB 7 yılda 86 yenilenebilir enerji yatırımını fonladı

TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu, 6-7 yılda Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası gibi kuruluşlardan 1.5 milyar dolar fon sağladıklarını belirtti. Eroğlu, TSKB’nin finanse ettiği 86 yenilenebilir enerji yatırımının içinde 78 hidroelektrik santral, 4 rüzgar santralı, 2 jeotermal enerji santralı ve 2 biyokütle projesi bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title