Haberler

İş Arayan Kadınlar Eğitimli ve Nitelikli

İnsan Kaynakları Platformu Kariyer.net'te İş Arayan Kadınların Yüzde 40'ını, Üniversite Mezunlarının Oluşturduğu Bildirildi.

İnsan kaynakları platformu Kariyer.net'te iş arayan kadınların yüzde 40'ını, üniversite mezunlarının oluşturduğu bildirildi.

Kariyer.net Genel Müdürü Pembe Candaner, yaptığı açıklamada, 4 milyon 500 bin kişiden oluşan bir aday veritabanına sahip bulunan Kariyer.net'e özgeçmiş bırakan adayların yüzde 51'ini kadınların oluşturduğunu, iş arayan kadınların yüzde 36'sının 18-25 yaş, yüzde 56'sının 26-35 yaş aralığında, yüzde 7'lik kesimin ise 36-45 yaş arasında bulunduğunu belirtti. İş arayan kadınların yüzde 40'ının üniversite mezunu ve bunların yüzde 10'unun yüksek lisans yaptığını kaydeden Candaner, "Bu rakamlar, ülkemizde iş yaşamındaki kadınların iyi eğitimli olduğunun altını çizen bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Eğitimi ilköğretimle sınırlı olanların oranı ise neredeyse sıfıra yakın. Kariyer.net'te iş arayan kadınların yüzde 12'si lise ve yine aynı oranda bir kesimi ise meslek yüksekokul mezunu" dedi. İş yaşamında kadınların önündeki en büyük engelin kendilerine koydukları sınırlar olduğunu ifade eden Candaner, şunları söyledi:

"Çalışan kadın kendini geliştirmekten hiç vazgeçmemeli ve başarı azmini asla kaybetmemeli. Ancak tabii ki doğru meslek seçimi de önemli. Ülkemiz iş yaşamındaki kadınların çoğunluğunun iyi eğitimli olması Türkiye için önemli bir avantaj. Çünkü kürselleşen dünyada, gelişmeleri yakından takip edecek ve bunları başarı yolunda değerlendirebilecek çalışanlara ihtiyaç var. Kadınların da bunu en iyi şekilde yapabildiğine inanıyorum. Aileyle ilgili sorumluluk, özellikle uzmanlık gerektiren iş alanlarında kadınların yoğun mesailer harcayabilmesine olanak tanımıyor. Kadınlar da iş hayatında kadınlar tarafından desteklenmediği için bu kadınların kariyerlerine bir sınırlama getiriyor. Bu noktada erkeklere de önemli görevler düşüyor. İş hayatında kadınlarla erkeklerin birbirinin farklılıklarından ve güçlü yönlerinden faydalanmayı bilmeleri gerekir. Bu şekilde büyük başarılara imza atılabilir."

(AB-AB-NÇ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title