Haberler

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Nizip'teki Suriyelileri Ziyaret Etti

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore, Nizip ilçesinde çadır ve konteyner kentte kalan Suriyelileri ziyaret etti.

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore, Nizip ilçesinde çadır ve konteyner kentte kalan Suriyelileri ziyaret etti.

Suriyeli mültecilerin barındığı Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kenti ziyaret eden Eamon Gilmore ve beraberindeki heyet, yapmış olduğu ziyaret kapsamında ilk olarak Suriyeliler ile sohbet ederek yetkililerden bilgi aldı. Yapılan ziyaretle ilgili açıklama yapan Gilmore, "Türk hükümeti buradaki Suriyeli sığınmacılarla yakından ilgilenip çok büyük yardımlar yapıyor ve yaptığı hizmetlerle çok önemli dayanışma örneği gösteriyor. Bizler de İrlanda hükümeti olarak Suriyeliler için 1 milyon euro yardımda bulunduk ve bunun devamında ayırmış olduğumuz 8 milyon euroluk bütçeyle de yardımlarımızı sürdürmekteyiz. İrlanda Suriyeli sığınmacılara hakikaten yardım yapıyor ve yardımlarını yapmaya devam edecektir. Ama sadece bizler, İrlanda hükümeti olarak, buradaki Suriyelilere çok fazla yardımların yapılmasını düşünüyoruz. Ayrıca yine Birleşmiş Milletler aracılığı ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Yüksek Komiserliği ile birlikte de, ilerleyen günlerde yine yardım yapmayı düşünüyoruz. Bu kapsamda yapmış olduğum ziyaret kapsamında, ilk elden buraları görmek benim için çok iyi oldu. Ülkeme döndüğümde Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde gördüklerimi görüşüp, orada tartışmaya açacağım" dedi.

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore ile beraberindekiler, daha sonra ilçe merkezinde bulunan okulları da gezdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Nizip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title