Haberler

İran'ı Vurma Tehdidi Savurdu

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Obama Yönetiminin, İran'a Karşı Silaha Başvurma İhtimalini Gözardı Etmediğinin Altını Çizdi.

ABD Başkanı Barack Obama Pittsburg'daki G20 zirvesinde, İran'ı nükleer faaliyetlerini aydınlatmaya çağırdı. ABD Savunma Bakanı Robert Gates ise İran'a askeri müdahalenin ABD ve müttefiklerine zaman kazandırmaktan başka bir şeye yaramayacağını söyledi.

Amerikan CNN televizyonuna demeç veren Gates, ''Aslında İran'a her türlü askeri seçenek, bize sadece zaman kazandırır ve İran'ın nükleer programını devam ettirmesini 1 ila 3 yıl geciktirir'' dedi.

Obama yönetiminin, uranyum üretmesini askıya almaya zorlamak için İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı silaha başvurma ihtimalini gözardı etmediğinin de altını çizen Gates, ''Ama zaman hala diplomasi ve yeni yaptırımlar zamanıdır. Nükleer silaha sahip bir İran ile karşı karşıya kalmamanın tek yolu da İran hükümetinin böyle bir silahı elde etmenin güvenliğini güçlendireceği yerde zayıflatacağını anlamasıdır'' ifadesini kullandı.

-OBAMA-

Bu arada, ABD Başkanı Barack Obama da, Pittsburg'daki G20 zirvesinde, İran'ı nükleer faaliyetlerini aydınlatmaya çağırdı.

Bütün dünyanın İran'ın atom bombasına sahip olmasını engellemek için hiç olmadığı kadar birlik içinde olduğunu belirten Obama, askeri seçenek dahil hiçbir seçeneği ihtimal dışı bırakmadıklarının da altını çizdi.

Obama, İran'ı uyardıklarını ve Cenevre'de 1 Ekimde yapılacak toplantıda İran'ın nükleer faaliyetlerini tamamen açıklaması ve bir seçim yapması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title