Haberler

İntihar Ettiği Söylenen Askerin Şehit Olduğu Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Geçtiğimiz yıl görev yaptığı Şırnak'ta intihar ettiği ileri sürülen Mutlu Acısu'nun, görev yaptığı birlikte silahın kazara ateş alması sonucu şehit düştüğü anlaşıldı.

Bir yıl önce Şırnak'ta vatani görevini yaparken intihar ettiği iddia edilen İzmir Ödemişli Er Mutlu Acısu'nun, görev yaptığı birlikte silahın kazara ateş alması sonucunda şehit düştüğü ortaya çıktı.

15 Ocak 2014 tarihinde, Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda 1993/3 tertip olarak vatani görevini yapan Er Mutlu Acısu'nun, görev dönüşü sırasında kendisini vurarak hayatına son verdiği iddia edilmişti. Acısu'nun ailesi, oğullarının Ödemiş Ahrandı Mezarlığı'na defnedilmesinden sonra konunun peşini bırakmadı. Acılı aile, evlatları Murat Acısu'nun intihar etmediğini düşünerek, hukuki süreci başlattı. Askeri savcılık tarafından açılan soruşturmayı takip eden aile, oğullarının intihara eğilimli biri olmadığını belirterek, konunun aydınlığa kavuşmasını istedi.

MERMİ BAŞINA İSABET ETMİŞTİ

Olayı derinlemesine inceleyen askeri savcılık, eldeki delillerle beraber Mutlu Acısu'nun ölüm nedenini araştırdı. Bir yıl süren soruşturmanın sonucunda, Acısu'nun intihar etmediği, sorumlu olduğu aracın temizliği ile ilgilenirken başkasına ait dolu tüfeğin kazara ateş alması sonucu merminin başına isabet ettiği ve şehit düştüğü ortaya çıktı.

"KARDEŞİM OLAY YERİNDE ŞEHİT DÜŞÜYOR"

Mutlu Acısu'yun ağabeyi Murat Acısu, bir yıl önce yaşanan olayı duygulanarak anlattı. Kardeşinin şehit olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Acısu, "Kardeşim Mutlu, Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugayı 6. Motorize Tabur Komutanlığı emrinde görevli iken, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı Kabul Toplama Merkezinde (KTM) bulunan araçta nişancı görevindeydi. Aynı zamanda aracın temizlik ve bakımından sorumluydu. Zırhlı olan aracın içinde dolu, emniyeti açık bir tüfek bırakılmış. Kardeşim de aracın temizliğini yaparken silah patlıyor, çıkan mermi alnına isabet ediyor ve kardeşim olay yerinde şehit düşüyor. Biz hukuki boyutta mücadelemizi başlattığımızda Şırnak'a gittik, olay yerinde canlandırma yapıldı. Askeri savcılık, kardeşimin komutanları ve silah arkadaşlarının da ifadesini alarak birçok bilgi topladı. Sonuç olarak kardeşimin intihar etmediği şehit olduğu ortaya çıktı" dedi.

"BUGÜN GERÇEK ORTAYA ÇIKTI"

İntihar ettiği söylentisinin ardından ailesinin sıkıntılı günler geçirdiğini aktaran Murat Acısu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar bizi üzen ise çevremizde dedikoduların olmasıydı. Yalan yanlış konuşulan birçok şey bizim aile olarak canımızı sıkmış ve üzmüştü. Bugün gerçek gün yüzüne çıktı. Şehit olmuş kardeşimin hakkını aradım ve doğru olan ortaya çıktı. Bunun kamuoyunda bilinmesini, bundan sonra da konuya ilişkin farklı düşüncelerin olmasını istemiyoruz."

"KONU TAMAMEN AYDINLANDI"

Acısu ailesinin avukatı Hakan Şimşek, bir yıl boyunca hukuki mücadele sürdürdüklerini belirtti. Şimşek, maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını ifade ederek, "Acısu ailesi, Mutlu Acısu'nun vefatını öğrendiğinde bu işin bir intihar vakası olduğuna inanmadı ve savcılık dosyası kapsamında hukuki süreç başlattık. Yaklaşık bir yıl süren hukuki mücadelenin sonunda soruşturma bizim iddialarımız doğrultusunda sonuçlandı. Askeri savcılık tarafından Er Mutlu Acısu'nun intihar etmediği, dolu ve emniyeti açık olarak bırakılan tüfeğin kazaen patlaması sonucunda vefat ettiği kesinleşti. Bu durum askeri idarenin hizmet kusuru niteliğinde olduğundan, hukuki mücadelemizi devam ettirecek maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Burada müvekkillerim olan aile, evlatlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken öte yandan intihar ettiği ile ilgili söylentiler acıyı daha da artırmıştır. Hukuki sürecin sonunda konu tamamen aydınlanmıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Ödemiş İzmir Acısu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title