Haberler

Intersolar Güneş Enerjisi Konferans ve Fuarı

Türkiye'nin Münih Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi İsmet Salihoğlu, Almanya'nın son dönemde güneş enerjisi pazarından çekildiğini belirterek, "Satışa çıkan Alman şirketlerini Türk firmaları satın alsın ve daha düşük maliyette, kaliteli güneş paneli ve ekipmanı üretsin.

Türkiye'nin Münih Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi İsmet Salihoğlu, Almanya'nın son dönemde güneş enerjisi pazarından çekildiğini belirterek, "Satışa çıkan Alman şirketlerini Türk firmaları satın alsın ve daha düşük maliyette, kaliteli güneş paneli ve ekipmanı üretsin." önerisinde bulundu.

Salihoğlu, Intersolar Fuarı'nda yerini alan güneş enerjisi sektörü kümelenme programı kapsamındaki 15 Türk firmasının standlarını gezerken soruları yanıtladı.

Fuarı, güneş enerjisi sektöründen uzman, üst düzey yönetici ve yatırımcıların takip ettiğini dile getiren Salihoğlu, son yıllarda Alman güneş enerjisi pazarının daraldığını ve büyük şirketlerin markalarıyla beraber satışa çıktığını anlattı.

Salihoğlu, Türk firmaları için bu durumun fırsata dönüşmesi gerektiğine işaret ederek, "Satışa çıkan Alman şirketlerini, isim haklarıyla birlikte Türk firmaları satın alsın ve daha düşük maliyette, kaliteli güneş paneli ve ekipmanı üretsin. Bu, Türkiye'nin pazarını genişletmesi için bir fırsattır." diye konuştu.

Almanya'da güneş enerjisi sektöründe oluşan boşlukları Çin firmalarının doldurmaya başladığını belirten Salihoğlu, "Çinli firmalardan ziyade Türk firmaları daha avantajlı. Pazardan çekilmek isteyen veya önceden çekilen firmalar takip edilmeli. Türk firmalarının Çinli firmalardan daha kaliteli ürünler ortaya koyduğu biliniyor. Bu fırsatı değerlendirmek Türkiye'nin güneş enerjisi sektörü için çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu da Almanya gibi güneş enerjisinin yaygınlaştığı yerlerde devletin desteğini çekmesi sonucu, Türkiye gibi büyüyen pazarların cazibesinin arttığını dile getirdi. Telemcioğlu, "Düşük maliyette kaliteli güneş enerjisi paneli ve ekipmanı yapan Türkiye'nin yıldızı daha da parlayacak." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Türkiye Münih Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title