Haberler

İnterpol'ün Aradığı Çocuk İstismarcısının Yakalanması

Çocuklara Cinsel İstismarda Bulunmak Suçuyla Aranan Christopher Paul Neil'in Tayland'da Yakalandığı Bildirildi. Interpol, Neil'in Dünya Çapında Gelen İhbarlar Sonucu Yakalandığını Belirtti.

Çocuklara cinsel istismarda bulunmak suçuyla aranan Christopher Paul Neil'in Tayland'da yakalandığı bildirildi. Interpol, Neil'in dünya çapında gelen ihbarlar sonucu yakalandığını belirtti.

12 çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Kanadalı öğretmen Neil (32)

internette yayınladığı fotoğraflarda yüzünü dijital ortamda tanınmaz hale getirmiş, ancak Alman polisinin fotoğrafları düzene sokmasıyla arama çalışmaları başlamıştı.

Tayland'ın kuzeydoğusunda, başkent Bangkok'a yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki Korat şehrinde yakalanan Neil, bugün başkenti getirildi.

Geçen hafta perşembe günü Güney Kore'den Tayland'a giriş yaptığı belirlenen Neil'in, pasaport kontrolu sırasında kamera tarafından fotoğrafı alınmıştı.

daha sonra arandığı haberi nedeniyle Tayland polisi tarafından da aranmaya başlamıştı.

Yakalanmasının ardından emniyet müdürlüğüne bir araçla getirilen Neil, binaya girşinde yüzünü bir elbise ile kapatmış halde görüntülendi. Büyük bir izdiham altında binaya getirilen Neil hiç bekletilmeden hemen üst kata alındı. Daha sonra emniyet binasında gerçekleştirilen basın toplantısında medyanın karşısına çıkarılan Christopher Paul Neil, burada güneş gözlüğünü hiç gözünden çıkarmadı ve sorulan hiçbir soruya cevap vermedi. Bir müddet burada tutulan Neil, daha sonra ifadesi alınmak üzere başka bir

bölüme alındı.

Bu arada basın toplantısına devam eden Tayland polisi, Neil'in öncelikli olarak Tayland'da beraber olduğu 4 çocuğun davacı olması halinde bu davalardan yargılanacağını söyledi. Emniyet yetkilileri ayrıca, Neil hakkında tutuklama emri çıkmış olan ülkelerin olması durumunda, Neil'in bu ülkelere teslim edilebileceğini söyledi.

Paul Neil 2003 yılında Almanya'da internette çocuklarla 200 porno resmini yayınlamaktan interpol tarafından aranıyordu. Daha önce Tayland'da özel bir okulda da öğretmenlik yapan Paul Neil, kısa sürede bu görevini bırakmış ve bundan sonra Tayland'da birkaç kez girip çıkmıştı.

(KK-İB-İB-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title