Haberler

İnternet Medyası 'Saadet'e Erecek

İnternet Haberciliğinin Sorunlarını Dinleyen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan "Üzerimize Ne Düşerse Yapmaya Hazırız" Dedi.

ERDOĞAN, İNTERNET MEDYASI İLE BULUŞTU

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, internet habercileriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

İnternet medyasının önemli isimlerinin katıldığı kahvaltıda, Saadet Partisi'nin çalışmaları hakkında kısa bir sunum yapan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

İnterneti yakından takip ettiğini ve Türkiye'de ilk elektronik internet dergisini yaptığını anımsatan Erdoğan, "İnternet haberciliğinin de 212 sayılı basın kanunu kapsamına alınması ve internet yayıncılığının 'sorumlu' hale getirilmesinden yanayız. Bunun için Saadet Partisi olarak üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız" dedi.

"Türkiye'de internet denince akla hemen eğlence ve chat geliyor. Bu yargıyı ortadan kaldırmak için internet kullanıcılarının bilinçlendirilmesi lazım" diyen Erdoğan, gündeme ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

HÜKÜMET, İSRAİL KONUSUNDA İKİLİ BİR TAVIR İÇİNDE

"Büyükelçi Çelikkol, İsrailli diplomat Ayalon'la görüşmesinde bir diplomasi skandalı yaşanırken, Tel Aviv'de Türkiye'den giden bir heyetin silah görüşmesi yapıyor olması izahı güç bir çelişkidir. Medyanın bu çelişkiyi görmesi gerekir. 1 yıldır, Gazze'de yaşananlar yüzünden Saadet Partisi olarak Tel Aviv Büyükelçimizin çekilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Ama Büyükelçiye yapılan hakaretin ardından, 'İsrail özür dilemezse elçimizi çekeriz' şeklinde açıklamalar yaparken, Tel Aviv'deki silah görüşmesine İsrail Savaş Bakanı Ehud Barak'ın Ankara ziyaretiyle devam edilmesi soru işaretleri oluşturuyor. Üstelik Barak'ı Türkiye'ye Savunma Bakanı Vecdi Gönül davet etmiştir. Bu ikiliği kim, nasıl izah edebilir?"

"SAADET PARTİSİ SİZİ DİNLİYOR"

Partisinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 650 işadamıyla basına kapalı yemekli bir toplantı yaptıklarını ifade ederek, "23 Ocak'ta Grand Cevahir Otel'de Genel Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş 'Farklı Çözüm: Ekonomi' konulu bir konferans verecek. Yine teşkilatlar olarak 'Saadet Partisi Sizi Dinliyor' adlı bir organizasyonla halkı dinliyoruz ve bunun ilk çalışmasını Tuzla'da yaptık" şeklinde konuştu.

HADİ ÖZIŞIK: EN BÜYÜK SORUNUMUZ SORUMLU GAZETECİ OLAMAMAK

İnternet Medyası Derneği Genel Başkanı ve İnternethaber Genel Müdürü Hadi Özışık ise, internet medyasının sorunları hakkında bilgi verdi. İnternet medyası olarak en büyük sorunlarının 212 sayılı basın kanununa tabi olamamak olduğunu vurgulayan Özışık, "Bunun mücadelesini veriyoruz. Bu yolda epey mesafe kat ettik, kanun meclise gelmez üzereyken, sayın Bakan Beşir Atalay bunu engelledi. Ulaştırma Bakanı bu konuda bize çok büyük destek veriyor, ama onun yetki alanı içinde değil" dedi.

DAVALARA DİKKAT

İnternet habercilerini yayınları konusunda uyaran Özışık, "copy paste ile habercilik yapan siteler yok olup gidecekler. Haberleri kendilerine özgü bir dille vermeyip başka yerlerden alıntılayanlar özellikle DHA (Doğan Haber Ajansı)'nın büyük davaları ile karşılaşacaklar" şeklinde konuştu.

ÜNAL TANIK: İNTERNETTEN HABER ALINIYOR

Haber7.com'un Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ise, internet medyası sorununun bu yasama yılı içerisinde çözüleceğini umduklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Türkiye'de internet, kültür düzeyi son derece düşük insanlar ile Türkiye'ye yön veren insanlar tarafından kullanılıyor. Kültür düzeyi düşük insanlar interneti bir eğlence aracı olarak görürken, kültür seviyesi yüksek insanlar ise interneti asli fonksiyonuna uygun yönde kullanıyorlar." Tanık, internette bilgi kirliğinin önüne geçilebilmesi için de yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılması gerektiğine de değindi.

İNTERNET BASININDA KRİTERLER STANDARTLAR OLUŞMALI

Haberler.com Editörü İdris Akın, İnternet medyasının haberciliğin tüm sorumluluklarını yerine getirmesine karşın "basın" olarak kabul edilmemesini eleştirerek bu durumun sektörü geriye ittiğini kaydetti. Akın, internet basının artık bir realite olarak görüp sektörün tüm saçayaklarının oluşamamasının dünyayı ıskalamak anlamına geldiğini belirterek şunları söyledi; " İnternet basını üzerine konumlandırdığı saçayaklarını oluşturamazsa hem ziyaretçiler olarak hem de haberciler tarafında ciddi sakıncalar oluşur. Bu alanın bir basın olarak kabul edilerek bir an önce kriterleri, standartları oluşturulmalıdır."

KIŞLAKÇIK: İNTERNET DERS OLMALI

Time Türk'ün sahibi Turan Kışlakçık ise internetin okullarda ders olarak okutulması gerektiğini ifade ederek, batıda internetin ders olarak okutulduğunu söyledi.

Pazar sabahı Saadet Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıya; İnternethaber, Haber7, Haberler.com, ajans5, haber5, milligazete.com.tr, özgünduruş, cafesiyaset, yazete.com, Dünya Bülteni, Dünya Bizim, HaberAyna, Haber Alemi, Boyut Haber ve Time Türk'ün Yayın yönetmenleri ve editörleri katıldı.

Kaynak: Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title