Haberler

İnsansız Aracı Türk Firması Üretecek

2 Adet İnsansız Hava Aracı Sistem İhtiyacını Karşılamak Üzere Kalekalıp/Baykar Makina Ortak Girişimi ile Görüşülüyor.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanlığının 2 adet Taktik İnsansız Hava Aracı Sistem ihtiyacını karşılamak üzere Kalekalıp/Baykar Makina Ortak Girişimi ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildiğini söyledi.

Gönül, Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, toplantıda, değerlendirme çalışmaları tamamlanan projelerde yüklenici firmalar ile sözleşme imzalamak üzere Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın yetkili kılındığını belirtti.

Bakan Gönül, bu çerçevede Kara Kuvvetleri Komutanlığının 2 adet Taktik İnsansız Hava Aracı Sistem ihtiyacını karşılamak üzere 3. Paket İnsansız Hava Aracı Projesi'nde alınan tekliflerin değerlendirme çalışması sonucunda Kalekalıp/Baykar Makina Ortak Girişimi ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildiğini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik insansız hava aracı ihtiyaçları çerçevesinde katapult ile atılabilen 1 adet sistemin Vestel Savunma Sanayi A.Ş tarafından geliştirilmesi için sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildiğini belirten Gönül, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 2 adet amfibi gemi (LST) ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan proje kapsamında alınan tekliflerin değerlendirme çalışmaları sonucunda da Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret A.Ş - Alyans A.Ş Ortak Girişimi ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildiğini kaydetti.

Bakan Gönül'ün verdiği bilgiye göre alınan diğer kararlar şöyle:

''Hava Kuvvetleri Komutanlığının T-38 Tekamül Eğitim Uçağı Aviyonik Modernizasyonu Projesi kapsamında, 110 adete kadar (55 uçaklık) fırlatma sandalyelerinin tedarikine yönelik alınan teklifin değerlendirme çalışmaları sonucunda Martin Baker Firması ile sözleşme görüşmelerine,

Kara Kuvvetleri Komutanlığının 35 mm Oerlikon hava savunma silah sistemlerinin modernizasyonu ve parçacıklı mühimmat ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan proje kapsamında alınan tasarım ve geliştirme dönemi teklifinin değerlendirme çalışmaları sonucunda ASELSAN ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına,

Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni Ana silah sistemlerine ait bilgi sistemlerinin Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HVBS) ile bütünleşmesi ihtiyacının karşılanması maksadıyla başlatılan proje kapsamında alınan teklifin değerlendirme çalışmaları sonucunda HAVELSAN A.Ş. ile sözleşme görüşmelerinin başlanmasına,

Kara Kuvvetleri komutanlığının 1 adet kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer mobil arıza laboratuvarı ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan proje kapsamında Indra Sistems Firması ile yerli imkanların kullanımını öngörecek şekilde sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildi.''

Bakan Gönül, toplantıda ayrıca Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından yürütülen çeşitli projeler kapsamında oluşan ihtiyaçların giderilmesi amacıyla muhtelif sözleşme değişiklikleri yapılması ve kaynak tahsisi konularında SSM'nin yetkilendirilmesi kararının alındığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Gönül, İcra Komitesinin ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerinin gelişen ihtiyaçları çerçevesinde de Keşif Gözetleme Uydu Sistemi (Göktürk-3), TSK Ku Band Uydu Muhabere Sistemi, Zırhlı Araç Mürettebatı Kompozit Başlığı, Ağ Yetenekli ve Çok Sensörlü Sualtı Keşif Sistemi (Ahtapot), Hedef Uçak (Dron) tedariki, Tek Er Tarafından Kullanılan Orta Menzilli At-Unut Tipi Tanksavar Silahı projelerinin başlatılmasına karar aldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title