Haberler

Innoproject Kazananları Belli Oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu’nun destekleriyle gerçekleştirilen ‘2. Uluslararası Innoproject Proje Yarışması’ Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu'nun destekleriyle gerçekleştirilen '2. Uluslararası Innoproject Proje Yarışması' Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ön eleme ile başlayan InnoProject Proje Yarışması, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen final günü ile sona erdi. 67 proje içerisinden ön elemeyi geçerek finale kalan 15 projenin sunumlarını yaparak başladığı final gününde, proje sahipleri çalışmalarını jüri üyelerinin beğenisine sundu. Makina Mühendisler Odası Antalya şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Türk Hava Yolları Akdeniz Bölge Müdürü Ömer Durna, Hürriyet Gazetesi Akdeniz Bölge Temsilcisi Hayri Dizerkonca, BIC Melek Yatırımcı Çağlar Karataş ve Bitaksi Kurucu Ortağı Aziz Emre Günel'den oluşan jüri, proje sunumlarını puanlayarak kazananları belirledi.

DÜNYA DEVİ OLMAK DOĞRU FİKİRDEN GEÇİYOR

Final gününde açılış konuşmasını yapan TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ulaş Yıldırım, gençlerin iş hayatında gerçekleştirecekleri yeniliklerle imzalarını atacaklarını ifade etti. İnovasyon ve Ar-Ge'nin önemine değinen Yıldırım, "Katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkarmalıyız. Bunun için de gençlerin fikirleri, projeleri ve çalışmaları çok önemli. Bugün dünyanın en büyük şirketleri Google ve Facebook gibi firmalar. Bu şirketler bir fikirden ortaya çıkarak bir dünya devi haline dönüşen yatırımlar. Bugün bizlerin de ihtiyacı olan şey bunlar gibi yenilikçi fikirlerin ortaya çıkması, katma değeri yüksek ürünler ve hizmetler sunulmasıdır" dedi.

BAHAR: 1 KASA DOMATES İLE 1 DİŞ MACUNU AYNI FİYAT

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar ise, yarışmaya katılan tüm yarışmacıları tebrik etti. Geleceğin gençlerin olduğunu bildiklerini söyleyen Ali Bahar, "Bu yüzden gençler ne kadar proje üretir ne kadar yeni fikir geliştirirse bu gelecek için o kadar önemlidir." Türkiye'de çıkarılan bir mermer bloğunun bir dizüstü bilgisayar ile aynı ücret olduğunu söyleyen Bahar, "Aynı zamanda Antalya'da üretilen bir kasa domatesimiz yurtdışından gelen bir diş macunu ile aynı paraya karşılık buluyor. İşte bunun için bizlerin katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

KAZANANLARA 5 BİN LİRA

Ar-Ge ve Teknoloji alanında Keten Tohumundan Jelatin elde edilmesi projesiyle birinciliği kazanan Dilan Mergen, 5 bin liralık büyük ödülün de sahibi oldu. Bu kategori de ikinciliği Kümes Hayvanları Otomatik Sağlık Testi projesiyle Savaş Koltuk alırken, üçüncülüğü de Ortak Platformlu MiniCar adlı projesiyle Bahram Dovletov aldı.

E-Ticaret ve Girişimcilik alanında da katılan projeleri değerlendirirken oldukça zorlanan jüri üyeleri, bu kategoride birinciliği Ninova projesiyle yarışmaya katılan Armağan Dal'a verdi. Bu kategoride ikinciliği Scoutball.tv projesiyle Kaan Kahraman alırken üçüncülük ödülü, Sloooth Pratik ve Objektif Haber Kaynağı projesiyle Sinan Acar oldu.

Verilen para ödüllerinin yanı sıra projelerini yatırımcılara da gösterme fırsatı olan yarışmacılar, InnoProject Akdeniz'in kendilerine oldukça büyük bir tecrübe sağladığını ifade etti.

JÜRİ ÜYELERİ TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Kazananların belli olmasının ardından Makina Mühendisler Odası Antalya şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Türk Hava Yolları Akdeniz Bölge Müdürü Ömer Durna, Hürriyet Gazetesi Akdeniz Bölge Temsilcisi Hayri Dizerkonca, BIC Melek Yatırımcı Çağlar Karataş ve Bitaksi Kurucu Ortağı Aziz Emre Günel'den oluşan jüri, gençlere kariyer tecrübelerini aktardı. Dinleyicilerin sorularını da düzenlenen panelde yanıtlayan jüri üyeleri, gençlere tavsiyelerde bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Türk Hava Yolları Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title