Haberler

İngiltere'de Alevi Festivali

İngiltere Alevi Kültür Merkezi'nin 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenlediği '2'nci Alevi Festivali' kapsamında Londra'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi'nin 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenlediği '2'nci Alevi Festivali' kapsamında Londra'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Avrupa'dan çok sayıda ülkenin Alevi Kültür Merkezi Başkan ve üst düzey yetkililerinin yanı sıra Türkiye'den yazarlar ve sanatçıların katıldığı festivale İngiltere'de yaşayan Aleviler ilgi gösterdi. Etkinlik kapsamındaki Gençlik Festivali'nde İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nde eğitim gören çocuk ve gençler semah döndü, türküler söyledi. İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil'in açılış konuşmasını yaptığı gençlik festivaline Almanya, İsveç, Fransa,Hollanda, Belçika, Danimarka, Romanya, İtalya Alevi Kültür Merkezi Başkanları da katıldı. Açılışta kısaca söz alan misafirler, Avrupa'nın diğer başkentlerindeki Alevi Kültür Merkezleri hakkında açıklamalarda bulunurak Alevi felsefesi ve inancını yeni nesillere aktarmanın önemini anlattı.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, bu yıl ikincisini düzenledikleri festivalin İngiltere'deki 7 farklı Alevi Kültür Merkezi'nin katkıları ile hazırlandığını, bu festivallerde özellikle genç ve çocukların Alevi felfesindeki yola ve erkana dair öğrendiklerini sergileme fırsatı bulduklarını bildirdi. Festivalin son günü olan 3 Haziran'da gençler ve sanatçıların büyük grupla buluşacağını söyleyen Erbil, şöyle devam etti:

"Yazarlarımız çadırlarda paneller verecek. Bu da ikinci nesil olan çocuklarımıza kimlik ve aidiyet bilinci veriyor, kimlikleri ile buluşmasına yardımcı oluyor. Bunun sıradan bir festival gibi değerlendirilmesi doğru değil. Zaten burda çok sayıda konser ve festival düzenleniyor. Fakat isminin Alevi Festivali olması ve içeriğinin Alevi ritüelleri ve erkanları ile dolu olması özellikle ikinci neslin kimlik bilincinin ortaya çıkarılmasına yardımcı oluyor' Alevi Festivali'ne aralarında gazeteci yazar Ece Temelkuran,Turan Eser, Ahmet Koçak, Ali Haydar Avcı, Abbas Tan, sanatçı Pınar Sağ ve Emrah Mahsuni'nin bulunduğu çok sayıda isim katılacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alevi Kültür Merkezi Londra Erbil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title