Haberler

İlköğretim 8. Sınıf Öğrencileri İçin "Liseli Olmak Projesi"

Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından ilçe genelindeki ilköğretim okullarının 8.sınıf öğrencilerine yönelik "Liseli Olmak Projesi" hazırlandı.

Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından ilçe genelindeki ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencilerine yönelik "Liseli Olmak Projesi" hazırlandı.

Karşıyaka Anadolu Lisesi'nin hazırladığı ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin destek verdiği Liseli Olmak Projesi kapsamında ilçe genelinde bulunan ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencilerine yönelik bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu sene okullarını bitirecek olan seneye orta öğretimlerini devam ettirecekleri okulları seçecek olan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin ilgili ve yetenekleri doğrultusunda orta öğretim kurumlarına yönlendirmek, velileri bilinçlendirmek ve kent yaşamından uzak öğrencileri bu yaşama katmak amacıyla Karşıyaka Anadolu Lisesi'nin performans kriterlerinden birisi olan öğrencilerin kent yaşamını tanımaları ve yararlanabilecekleri imkanlar hakkında bilgilendirilmeleri ile ilgili Liseli Olmak Projesi hazırlandı.

Projenin ilk ayağında Samsun Rehberlik Araştırma Merkezi rehber öğretmenleri eşliğinde ilçe genelinde bulunan ilköğretim okulları ziyaret edilerek 8. sınıf öğrencileri bilgilendirildi. Projenin ikinci ayağında ise ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencileri Karşıyaka Anadolu Lisesi'ni ziyaret ettikten sonra kentin tarihi ve turistik yerleri gezildi. Projenin üçüncü ve son ayağında ise Karşıya Anadolu Lisesi'nin bahçesine kentte bulunan tüm meslek liselerinin tanıtım stantları kurulacak ve bu okulların tanıtımları yapılacak.

Projenin ikinci ayağı olarak hazırlanan kent gezisi kapsamında Karşıyaka Anadolu Lisesi'ne gelen ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencileri ve rehber öğretmenler, okul yönetiminin misafiri olarak kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu. Öğrenciler gün boyu süren gezi kapsamında gönüllerince eğlenirken, öğrencilere Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Cengiz Ciğerci ve Karşıyaka Anadolu Lisesi Müdürü Ayşegül Özkaraduman eşlik etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Samsun Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title