Haberler

İlişki Birbirine Destek Vermektir

İlişkiler konusunda açıklamalarda bulunan oyuncu Sarp Levendoğlu "İlişki birbirine dayanmak değil, destek vermektir.

Son yılların beğenilen oyuncularından Sarp Levendoğlu, TRT 1'de yayınlanan 'Mor Menekşeler' dizisinde 50'li yılların kabadayısı 'Akif' olarak karşımıza çıkıyor. Hikayesi Ankara'da geçen, çekimleri Eskişehir Odun Pazarı'nda süren dizi; 'Ankaralı Kabadayılar' adlı kitaptan yola çıkılarak senaryolaştırılmış. Kendisi de Ankaralı olan yakışıklı oyuncu, ilişkiler hakkında düşündüklerini Cosmopolitan'dan Çiğdem Yakar'a anlattı.

2008 yılından beri düzenli olarak sevgiliniz Begüm Birgören ile evleneceğiniz haberleri çıkıyor. Konuşmadıkça yükleniyorlar mı dersiniz?

Hiç kimseyle öyle bir bilgi paylaşmadık biz, ağzı olan konuşuyor işte. Sahtekarlık, yalancılık... Magazinle paparazziyi birbirine karıştırır oldular Türkiye'de. Başkalarının özel hayatını kemiren keneleri insan olarak bile görmüyorum. Mesela ben bu işi yapamam, utanırım. Sokakta öpüşen bir çifte bakmak ne kadar ayıpsa, bu da öyle. Magazini takip edenleri de anlayamıyorum. Magazin dergisi yerine Dostoyevski okusunlar!

KENDİNE SAYGISI OLMALI

Bu konularda kriterleriniz çok mudur? Kadınlar için mesela...

Bazen ne okuduğunuz değil, ne derece samimi okuduğunuz önemli... 'Küçük Prens' de okuyabilir, 'Red Kit' de. Bir kadının tek bir kitaba bağlanmasını istemem. Konuya her açıdan bakabileceği alternatif kitaplarla beslenmeli.

Nasıl bir kadın hayalinizdeki?

En önce kendisine saygısı olmalı, karakteri olmalı. Erkeği için dili dışarıda dolaşan, onu dünyanın merkezi sanan bir kadın istemem mesela ben. Kendine aşık bir adam değilim ki! Neden bana öyleymişim gibi davranılsın? Yeri gelince "Yanlış yapıyorsun" diyecek kadar dürüst ve güçlü olmalı...

Peki, nasıl bir ilişki olmalı?

İlişki birbirine dayanmak değil, birbirine destek vermektir. Bir taraf diğer tarafa yaslandığında ilişki bitmeye başlıyor. Karakterler gitgide birbirine benziyor ve ilişki karaktersizleşiyor. İki insandan tek bir karakter yaratmaya gerek yok.

Karakterlerin benzemesi aslında birbirini değiştirmeye çalışmakla da ilgili biraz. Sizi değiştirmeye çalışanlar da olmuştur elbet...

Evet, benzetmeye çalıştılar ama çok da başarısız oldular tabii. Ben de zaman zaman karşımdakinin değişmesini istedim ama durup düşündüğümde bunun yanlış olduğunu anladım. Sevdiğim kadın, değiştirmem gereken huyumu gerçekten mantıklı bir şekilde izah edebiliyorsa beni ikna edebilir. Ama bunu sırf kendi egosunu şişirmek için yapıyorsa, o zaman tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna...

"Lütfen hatalarımı yüzüme vur" der ama sonra bunu yapan sevgilinizi dırdırcı ilan edersiniz siz erkekler...

Çok hızlı araba kullanıyorsam ve her defasında uyarı alıyorsam, bu onun dırdır yaptığı anlamına gelmez. Tamamen benim eşekliğimdir. Dırdır, sürekli yapılan kıskançlıktır. Saçma sapan kıskançlık yapan; "O kim, bu kim, neden montaj bu kadar uzun sürdü, yoksa başka bir yerde misin?" gibi sorulara dayanamam. Saygısızlık bu aynı zamanda.

DAHA İYİ OLUYORUZ

Kıskanır mısınız?

Kıskanırım tabii, kıskanılmayacak biriyle neden birlikte olayım ki? Ama tabii kıskançlığın dozu çok önemli. Karşı tarafa ızdırap çektiriyorsanız bir sorun var demektir. O mutlu olsun diye bazen bir şeyleri yapmamanız gerekir, bu da öyle bir şey.

Uzun ilişkilerde, bir şeylerin yavaş yavaş sona ereceği korkusu yaşanır. Çeşitli kompleksler, panikler başlar... Erkeklerde de sıkça yaşanan bir duygu mudur bu?

Erkeklerde de vardır o ama, tam tersi de hissedilebilir. Daha önceki ilişkilerime saygısızlık etmek istemem ama şu anki sevgilimle her gün daha da iyi oluyor aramız. Sanki bir şeyler gelecekte hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor.

Ne güzel! Kaybetme korkusunun nedeni nedir size göre?

Belki de yaşadığımız toplumun algılarıyla ilgili bir durumdur bu. Aslında ilişki bazen bitiyor ama insanda bir daha başka birini sevememe korkusu yaşanıyor. Çevreden 'ne söylenir?' korkusu da var. Yeni bir düzen kurmak o kadar zor geliyor ki kimine. 'Bir daha bu kadar sevilir miyim?' korkusu mesela...

#Sayfa#

HER GÜN ALDATILAN ADAMLAR VAR

Erkekler bir şeyler biterken kadınlardan daha mı duygusal oluyorlar?

Erkeklerde olay; aşık olmak değil de aşka sahip çıkmak olduğu için, onlar sahip olduğu şeyi kaybetme korkusu yaşıyor. Bir yandan da çok büyük bir alışkanlık var. Uzun bir ilişki bittikten sonra başka birinin elini tuttuğunda bile garip hissediyor insan. O el farklı geliyor. Ama ne olursa olsun, yürümüyorsa bitireceksin ilişkiyi. Kız arkadaşıma da bunu söylüyorum. "Benimle mutlu olmadığını düşündüğün an beni terk et, bu şekilde aldatılmak istemiyorum" diyorum...

SALAKSIN!

Her erkek düşünmez böyle... Bir şeyler sezer, görür ama ilişkinin bitmesini istemez...

Evet, bu yüzden de her gün aldatılan adamlar var! Ego yapıyor güya, "Benim o" diyor... Salaksın, tekerlekli sandalyedesin ama Ferrarin varmış gibi davranıyorsun! Aferin!

Bu şekilde düşünüp ayrıldığınız biri var mı?

Evet, "Artık sana 'ben' gibi davranmıyorum, sen de bana 'sen' gibi davranmıyorsun" deyip ayrıldığım oldu...

#Sayfa#

ÖNEMLİ OLAN O GECEYİ BİRLİKTE GEÇİRMEKTİR

İlişkilerde çok stresli kavgaların, tartışmaların içinde bulur musunuz kendinizi?

Bazı çiftler bunun gerekli olduğuna da inanır... Negatif hiçbir şeyin gerekli olduğunu düşünmüyorum ben hayatta. Ama tabii sadece bu tür negatifliklerden beslenen insanlar da var. İnsanoğlu öyle manyakça bir yaratık ki, sürekli sevgilisiyle kavga ediyor ve bunun sonucunda "Demek ki beni seviyor" diye düşünüp mutlu olabiliyor.

Sürekli ayrılıp barışan çiftler için ne söyleyeceksiniz? Sizce doğru mu?

En azından daha duygulu ve daha şiddetli geliyor bana. Diğer hikayedeki gibi, sahtekarca yan yana oturmaktansa bunu tercih ederim. Kavga da bir duygudur.

Kadın, erkeğin romantik olmamasından şikayetçidir genelde. Romantizm anlayışının birbirine uymamasına ne diyorsunuz?

Aslında hepimiz annelerimizden etkilenmiş durumdayız sanırım. Annelerimiz babalarımıza "Beni neden yemeğe çıkarmıyorsun?", "Şunu neden yapmıyorsun?" gibi sorular sordukça biz de hep bunların olması gerektiğini düşündük. Önemli olan o geceyi birlikte geçirmektir, değil mi? Ama ilişkide bu ayrıntıyı unutuyoruz.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title