Haberler

İl Özel İdare Binasının Temeli Atıldı

İl Özel İdaresi Hizmet Binasının Temeli 13 Aralık 2010 Pazartesi Günü Saat 10.00'da Düzenlenen Törenle Atıldı.

Birbirine bağlı 3 bloktan oluşacak ve toplam 10 bin m2 kapalı alana sahip olacak İl Özel İdaresi Hizmet Binasının Temel Atma Törenine Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN, Milletvekilimiz Mikail ARSLAN, Garnizon Komutanı Jan. Alb. Osman UÇAR, Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, Vali Yardımcılarımız Mustafa HARPUTLU ve Yıldıray MALGAÇ, İl Genel Meclis Başkanı Erdal GÜRSOY, siyasi parti il başkanları, ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş AYDOĞAN, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il genel meclis üyeleri, İl Özel İdaresi çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından inşaat hakkında bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş AYDOĞAN; "Yaklaşık 6.350.000 TL'ye mal olacak binamız, birbirine bağlı 3 blok olarak inşa edilecektir. 10 bin m2 kapalı alana sahip olacak binamızın ön kısımdaki üç katlı blokta İl Genel Meclisi toplantı salonları ve hizmet birimleri bulunacak, arka kısımdaki 6 katlı iki blokta ise İl Özel İdaresi'nin hizmet birimleri yer alacaktır," dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Erdal GÜRSOY; "İl Özel İdaresinin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirilen binanın inşaatı 2012 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Bina bittiğinde ülkemizdeki en modern ve kullanışlı İl Özel İdaresi binası ve İl Genel Meclisi binası olacak ve ilimizin prestij binaları arasında yerini alacaktır. Binamızın yapılmasıyla birlikte inanıyorum ki İl Özel İdaresinin hizmet kalitesi artarak devam edecektir." söyledi.

Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ'de yaptığı konuşmada; "Yeni bir anlayışla projelendirilen kurum binaları güzel mimarisi ile şehirlerin kimliğine uygun şekilde yapılmaya başlandı. Devlet Karayolu üzerinde geniş bir alana yapılacak İl Özel İdaresi binasının ilimize hayırlı olmasını diliyorum," dedi.

Milletvekili Mikail ARSLAN ise konuşmasında; "İl Özel İdaresi eski binasının yeri Sağlık Bakanlığına devredilmiş ve ilimiz için çok önemli bir yatırım olan 300 Yataklı Devlet Hastanesi yapılmıştır. Özel İdare binası yapılması için en uygun arsa olarak üzerinde bulunduğumuz bu alan belirlenmiş, Çevre ve Orman Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü binası yapılması koşulu ile bu arsanın devri sağlanmıştır. Tamamlandığında uzun yıllar İl Özel İdaresinin ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan yeni binamızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum," dedi.

Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN de yaptığı konuşmada; "Bugün ilimiz için çok önemli hizmetler verecek olan İl Özel İdaresi binasının temelini atıyoruz. Bildiğiniz gibi önceki ismi Hususi İdareler olan İl Özel İdareleri yaklaşık yüz yıldır ülkemize hizmet vermektedir. 5302 Sayılı Kanunla Özel İdarelerin görev ve sorumlulukları daha da artmıştır. İl Genel Meclisimizce, önemli hizmetler yürüten böyle bir kuruma yakışır şekilde hizmet binası yapımına karar verilmiştir. Binamızın projesi ve estetiği üzerinde uzun bir çalışma yapıldı ve ortaya örnek bir bina projesi çıkartıldı. Binalar kimlik ve kişilik buldukça, yapıldığı kente zenginlik katar. Binamızın faydalı hizmetlere imza atılacak bir mekan olması arzusuyla hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum " dedi.

Konuşmaların ardından program, İl Özel İdaresi hizmet binasının temelinin atılmasına ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title