Haberler

İkinci Kasadan Paşa Mirası Çıktı

Vanda Jeanne İvornne Ayaşlıesen'i, Mallarına El Koymak İçin Beykoz'daki Yalısında Aç Bırakarak Öldüren Acımasız 'Tapu Çete'sinin Gizli Bir Kasası Daha Bulundu.

Vanda Jeanne İvornne Ayaşlıesen’i, mallarına el koymak için Beykoz’daki yalısında aç bırakarak öldüren acımasız ’Tapu Çete’sinin gizli bir kasası daha bulundu.

Bu kasadan, aralarında Berlin Anlaşması’nı imzalayan Sadullah Paşa’dan gelini Ayaşlıesen’e kalan takıların da yer aldığı kıymetli eşyalar çıktı.

İSTANBUL’da, yaşlı ve kimsesiz kişilerin mülklerini tehdit yoluyla ele geçiren ’Tapu Çetesi’nin lideri Çetin Acar’ın kızkardeşi Yaşar Acar adına kiralanmış bir kasa daha ortaya çıktı. Kasada, çetenin, Beykoz’daki yalısında mallarına el koymak için aç bırakarak öldürdüğü Fransız asıllı Vanda Jeanne İvornne Ayaşlıesen’in ziynet eşyaları bulundu.

Osmanlı Dönemi’nde Berlin Anlaşması’nı imzalayan Sadullah Paşa’nın oğlu Halim Sadullah’ın eşi olan Ayaşlıesen’e kayınpederinden miras kalan 6 yüzük, 2 bileklik, bir gerdanlık, bir kol saati, bir cep saati, bir çift küpe ile bir gümüş kutu, polis tarafından inceleniyor. Haziran ayında başlayan ve şu ana kadar 14 kişinin tutuklandığı operasyonda, daha önce de Ayaşlıesen’e ait kasa bulunmuştu. Bulunan bu ilk kasadan, Berlin Antlaşması’na katılan sefirlerin imzalarının bulunduğu yelpaze, yakut ve pırlantayla bezeli ağızlık, mektup kılıfı, broş, kola katılan yılan şekilli kelepçe ile zümrüt, yakut, pırlanta ve elmas yüzüklerden oluşan ziynet eşyaları çıkmıştı.

Bu arada soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınan Şişli Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Yardımcısı Dr. Ali H.A. (47), Vanda Ayaşlıesen’in cenaze törenini organize eden Samatya Katolik Ermeni Kilisesi Rahibi Apraham F. (42) ile cenaze şirketinin üç çalışanı sorgulandı. Doktor, "Ayaşlıesen’e ölüm sebebi olarak kalp yetmezliği raporu verdim. Görevimdi, yaptım" dedi. Diğer şüpheliler de cinayetle ilgileri olmadığını iddia etti. Öte yandan polis, çetenin Silivri Sentetik Dokuma Fabrikası’nın sahibi Kemal Aydınlıyurt’un 4 yıl önce ortadan kaybolan ve otomobili yanmış olarak bulunan eşi Gönül Aydınlıyurt olayıyla bağlantılı oldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar Samatya Surp Anarad Higutyun Ermeni Katolik Kilisesi rahibi Abraham Fırat, doktor Ali Hayati Akaslan, Armenak Yeznik Bahçıvanoğlu, Hovannes Bahçıvanoğlu ve Sahak Saro Bahçıvanoğlu, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Burada doktor kontrolünün ardından savcıya ifade everen zanlılardan doktor Ali Hayati Akaslan serbest bırakıldı. Diğer zanlılar ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Abraham Fırat, Armenak Yeznik Bahçıvanoğlu ve Hovannes Bahçıvanoğlu örgüte üye olmak, yardım etmek ve suç delillerini kararmaktan tutuklandı. Zanlı Sahak Saro Bahçıvanoğlu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title