Haberler

İki Başlı Bebek, Doğumundan 32 Saat Sonra Hayata Gözlerini Yumdu

Güncelleme:

Hindistan'da doktorlar tarafından 'mucize bebek' olarak adlandırılan iki başlı bebek, yoğun bakım ünitesinde tutulduğu esnada ailesinin eve götürmesiyle hayata gözlerini yumdu.

Hindistan'ın Racastan eyaletinin Ajmer şehrinde geçtiğimiz pazartesi günü yerel saat ile sabahın ilk ışıklarında, iki kafalı bir erkek bebek dünyaya geldi. İsmi açıklanmayan 20 yaşındaki annesinin ilk bebeği olan mucize bebek 2.5 kg olarak Jawaharlal Nehru Medical College'de dünyaya gözlerini açtı.

HAMİLELİĞİ SIRASINDA DOKTORA GİTMEDİ

Çocuk sağlığı uzmanlarından Dr. Jaiprakash Narayan: "Dün iki başlı bir erkek bebek sağlıklı bir durumda dünyaya geldi. Çiftin ilk bebekleri olması sebebiyle muhtemeldir ki hamilelik sırasında bir doktora kontrole gitmediler ve de ekstradan önlem almadılar. Anne hamileliğini sorunsuz bir şekilde tamamladı ve doğum sonrasında da herhangi bir problemle karşılaşmadı fakat bebek soluk alma problemleri yaşıyordu." sözlerini sarf etti.

OPERASYON ÇOK RİSKLİYDİ

Dr. Jaiprakash bir bedendeki iki bebeği ayırmayı değerlendirse de bu operasyonun çok riskli olacağını düşündüğünü belirtti. "Yapışık bebeklerin ayrılması operasyonu bazı vakalarda mümkün olsa da bu karşılaştığımız durumda imkansızdı. Her ne kadar iç organlardan iki çift olsa da, bir beden içinde bulunuyordu. Ayrıca bebeğin sadece bir çift kolu ve bacağı vardı." sözleriyle ameliyatın neden yapılamayacağını açıkladı.

32 SAAT SONRA YAŞAMINI YİTİRDİ

Çift başlı bebek yoğun bakım ünitesinde tutulduğu esnada, hastane çalışanlarının tüm uyarılarına rağmen anne ve babası mucize bebeği alarak evlerine götürdü. Talihsiz bebek doğumundan 32 saat sonra hayata gözlerini yumdu.


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Jawaharlal Nehru Sağlık Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title