Haberler

IKEA 27 Milyon Şifonyer İçin Ücretsiz Destek Verecek

Güncelleme:

IKEA, geçen yıl iki çocuğun ölümüne neden olan olayları inceledi. Şifonyerlerin duvara monte edilmediği sürece, çocuklardan uzak tutulması gerektiği sonucuna varıldı.

IKEA ABD'den yapılan açıklamada bu ürünlerle ilgili teknik bilgilendirme ve desteğin ücretsiz olarak verileceği belirtildi. Bu resmi olarak bir ürün geri çağırma olmasa da 27 milyon ürünle ilgili sağlanacak destek, "teknik geri çağırma" olarak yorumlandı.

TEHLİKELİ ŞİFONYER

Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu'nun (CPSC) yaptığı incelemeler sonrasında, IKEA'nın 27 milyon şifonyerle ilgili duvara monte edilmeden durduklarında tehlike arz ettikleri kararını verdi.

Yapılan denetimlerin ardından, şirkete ait şifonyerler duvara tam olarak monte edilmediği sürece, çocuklardan uzak tutulması gerektiği sonucuna varıldı.

Şirket, şifonyerlerin duvara montesi konusunda müşterilerine ücretsiz hizmet sağlayacağını açıkladı.

27 MİLYON SATTI

IKEA'dan satın alınan yaklaşık 7 milyon Malm modelindeki şifonyerlerin de bu 27 milyon ürünün içinde yer aldığı belirtildi.

2014 yılında, Malm modelinin üzerine düştüğü iki çocuk hayatını kaybetmişti.

TEKNİK GERİ ÇAĞIRMA

Ne şirket ne de CSPC bu olayı resmi bir geri çağırma olarak tanımlamasa da yapılan şey teknik olarak bir geri çağırma anlamına geliyor.

IKEA, ABD'de yardım isteyenlere ulaşmak için http://www.ikea.com/us/en/tip_over_campaign/index.html sitesinden başvuru yapılabileceğini de açıkladı.

IKEA TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili IKEA Türkiye'den yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "IKEA Amerika Birleşik Devletleri, kullanım kılavuzuna ve önerilere uyulmaması sonucunda yaşanan vakalar üzerine, tüketicilere bir güvenlik hatırlatması yapmıştır. Ev kazalarını azaltmayı hedefleyen bu bilinçlendirme uyarısı, bazı yayın organlarının ifade ettiği gibi resmi bir ürün geri çağırma değil, kamuoyunu bilgilendirme ve yardımcı olma bildirisidir.
IKEA Türkiye olarak, kullanma kılavuzunun yanı sıra satış sürecinde de müşterilerimize gerekli uyarılar yapılarak öneride bulunulmaktadır."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Alışveriş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

Kimsesiz bir çocuk:

bu adamların ürününü alan zaten kusura bakmasın benım ıcın Aptal :) kaliteli mal değil birde o kadar pahalıya satıyorlar :) ne diye alıyorsunuz?

3
2
yanıtYanıtla
dilara:

bizde de aynı şifonyer var, herseyin duvara monte edilmesi lazım bu yeni bir durum değil. ayrıca burası deprem ülkesi. .

4
1
yanıtYanıtla
...:

bunun ikeayla ne ilgisi var şifonyeri sadece onlar mı satıyor, , reklamın iyisi kötüsü olmaz dedikleri bu olsa gerek

2
2
yanıtYanıtla
KöylüMobil-IOS:

Boş muhabbet

1
0
yanıtYanıtla
SMITH GORDON:

YALAN SÖYLEME! ÜRÜN KALITELI. FIATLAR ? SEN NE BEKLIYORDUN ? BEDAVA OLAMAZ. EVET BIRAZ PAHALI OLABILIR AMA BEN COK MEMNUNUM. BÜTÜN TESKILAT EVIMDE (MUTFAK, OTURMA ODASI) ORDADAN COK MEMNUNUM. BEN SIZIN BU GÜNE KADAR IKEADAN BIR SANDALYE ALDIGINIZA INANMIYORUM. ORASI VAROSLAR ICIN DEGIL ZATEN.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title