Haberler

İhh Genel Başkanı Bülent Yıldırım: "Çözüm Süreci Devam Ettirilmelidir"

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Acilen silahların susması ve silahlı kesimlerin Türkiye dışına çıkarılması ve tarafların halka verdiği sözleri yerine getirmesi çözüm sürecini devam ettirilmesi gerekir” dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Acilen silahların susması ve silahlı kesimlerin Türkiye dışına çıkarılması ve tarafların halka verdiği sözleri yerine getirmesi çözüm sürecini devam ettirilmesi gerekir" dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH Genel Merkezi'nde artan terör eylemlerine dair açıklamalarda bulundu. Toplantıya çeşitli vakıf yöneticileri, İHH üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Türkiye'nin zor günler geçirdiğine değinen belirten İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Şuanda biliyorsunuz Türkiye'de gencecik insanlar öldürülüyor. Yollar kesiliyor. Memlekette huzur kalmadı. Kamu güvenliği yok edilmiş durumda" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE HATALAR YAPILDI"

Türkiye'de çözüm süreci Ortadoğu'nun en önemli ve milli meselesi olmasına çok hata yapıldığını dile getiren Yıldırım, "Kürt meselesini sadece PKK'nın silah bırakmasına endeksli hale getirdiler. Halbuki Kürt Meselesi çok daha derin çok daha geniş, tarafları çok daha yaygın olan bir meseledir. O nedenle şuanda ne olursa olsun çözüm sürecinden vazgeçilmemelidir. Eğer şiddet ve teröre karşı savaşılacaksa kamu güvenliği için bunun olması gerektiği de ortadadır. Ama burada mutlaka hukuka uygun çerçevede kalınması gerekir. Çözüm sürecinin de devam ettirilmesi gerekir. Çözüm süreci içinde PKK'nın dışındaki bütün unsurların da dikkate alınması gerekir. Siz bunu reddederseniz bugüne kadar gelen süreci tamamen yok etmiş olursunuz" dedi.

"ÜÇÜNCÜ GÖZ HALKTIR"

Üçüncü gözün halkın kendisi olduğunu söyleyen Yıldırım, "Üçüncü göz ne Amerika'dır ne de batıdaki herhangi bir devlettir ne de bir komisyondur. Üçüncü gözün halkın kendisidir. Halk buna karar verecek. Eğer siz halkın seçim güvenliğini gerçekten sağlarsanız halk da özgür iradesiyle üçüncü göz olduğunu ortaya koyacaktır" şeklinde konuştu.

"İSLAMİ CEMAATLER SES ÇIKARMALI"

İslami STK'ların çok güçlü ses çıkarması gerektiğini belirten Yıldırım, "İslami STK'lar ve cemaatler çok güçlü ses çıkarmalıdır. Bölgede Nakşilik geleneği ve medrese geleneği köklüdür. Niçin ses çıkarmıyorsunuz? Orada ateş sizi yakıyor, sizin yollarınız kapatılıyor. STK'lar, cemaatler ve mollalar güçlü olmak zorundadır" dedi.

"BÖLGEDE MUHAFAZAKARLARA BASKI YAPILIYOR"

Bölgede muhafazakar kesime baskı yapıldığını söyleyen Yıldırım,"Muhafazakar kesim göç ettiriliyor, baskı yapılıyor, vergiler alınıyor. Köylere, mezralara gidiliyor. Bizim bildiğimiz mezralar var. Bunlar sadece namaz kıldığı için daha çok baskıya uğruyor. Bölgede namaz kılıyor diye başörtüsü takıyor diye siyasi anlamda farklı söylemler olmasına rağmen vergiyle muhatap olan insanlar var. Eğer vergi vermezseniz buradan gideceksiniz. Yoksa size gerekli cevabı veririz diyen topluluklar var. O nedenle bölgede muhafazakar kesimlerin, kanaat önderlerinin göç ettirilmesi söz konusu. Bu konuda acilen tedbir alınması lazım" ifadelerini kullandı.

"ACİLEN SİLAHLAR SUSMALI"

Terörün bütün kesimlere zarar verdiğini belirten Yıldırım, "Acilen silahların susması ve silahlı kesimlerin Türkiye dışına çıkarılması ve tarafların halka verdiği sözleri yerine getirmesi çözüm sürecini devam ettirmesi ve çözüm sürecindeki asıl meselenin Kürt-Türk ittifakı ve bu ittifakında Ortadoğu'daki oyunları bozacak bir süreç olduğunun algılanmasını önemsiyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title