Haberler

Iğdır Üniversitesinde Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü Açılması Çalışmaları

Türk Eğitim-sen Iğdır Şube Başkanı Zekeriya Düşünceli, Iğdır Üniversitesinde Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü Açılması Çalışmalarını Doğru Bulmadığını Bildirdi

Türk Eğitim-Sen Iğdır Şube Başkanı Zekeriya Düşünceli, Iğdır Üniversitesinde Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması çalışmalarını doğru bulmadığını bildirdi.

Düşünceli, yaptığı yazılı açıklamada, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'ın üniversite bünyesinde Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açmayı düşündüklerini ifade ettiğini anımsatarak, Yılmaz'ın basına bu yönde yaptığı açıklamayı büyük şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Sendika olarak Iğdır Üniversitesinden farklı beklentileri olduğunu bildiren Düşünceli, şunları kaydetti:

'Biz Üniversitemizin, kardeşimiz ve komşumuz Azerbaycan üniversiteleriyle her alanda işbirliği yapmasını isterdik. Biliyoruz ki, bugüne kadar sizin döneminizde Azerbaycan ve diğer Türk devletlerinin üniversiteleri ile böyle bir çalışma yapılmamıştır. Bugün Ermenistan olarak bilinen devlet topraklarının yakın geçmişte Türk toprağı olduğu bir gerçektir. Iğdır'da buradan göçe zorlanmış birçok insan yaşamaktadır. Bölgenin Türk Kültür izlerini ortaya çıkarmak için Türk Kültürü Araştırma Merkezi kurmanızı da isterdik.'

(SÜ-KUR-MİS-ÜNS) - IĞDIR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title