Haberler

İdil'de Kız Öğrencilerinin Kaldığı Yurdun Kapatıldığı İddiası

İdil Kaymakamı M.Mustafa İmamoğlu, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Hizmetliler işten atıldı, kızlar köyüne döndü" şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İdil Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Hizmetliler işten atıldı, kızlar köyüne döndü" şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İmamoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurtta kalan kız öğrencilerin köylerden gelip ilçede eğitim gördüklerini belirterek, yurtta kalan öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

İŞKUR'un kaymakamlığa yönlendirdiği personelin işine son verildiği bu nedenle de öğrenci yurdunun kapatıldığı şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını ifade eden İmamoğlu, şunları söyledi:

"Böyle bir olay kesinlikle yoktur. Yapılan bu haberi tamamen kasıtlı olarak görüyorum. Sadece evlerine gitmek isteyen kızlara izin verilmiş. Hafta sonu dershaneye giden 19 kız öğrencimiz yurtta kaldı. Yurdun kaloriferleri yanıyor. Bizim amacımız yurt kapatmak değil yeni yurtlar açmak. Eski öğretmenevi depremzedelere tahsis edilmişti. Depremzedeler kendi istekleriyle ayrıldıktan sonra orayı da kız öğrenci yurdu olarak kullanacağız. Bizim amacımız önümüzdeki yıllarda daha çok ne kadar kız barındıracağımız yönündedir. İŞKUR'a personel için teklif verdik, İŞKUR personel karşılamazsa da yine kendi imkanlarımızla Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla biz bu öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz. İŞKUR personellerinin işten ayrılması nedeniyle yurdun kapandığı haberi kesinlikle yalandır. Yurtta 125 kız öğrenci değil, 112 kız öğrenci bulunmaktadır. Yurt kesinlikle kapatılmamıştır, İkinci dönemde de biz bu yurdu İdil Çok Programlı Lisesi'ne bağlayarak hizmet vermesi için çalışma başlattık, teklif verdik. Bakanlıktan olumlu bir yanıt çıkmazsa da yine kendi personelimizi oraya yönlendireceğiz ve eskiden olduğu gibi yine hizmet verecektir."

- ŞIRNAK

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa İmamoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title