Haberler

İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yılbaşından bugüne kadar 146 önemli olayın engellendiğini belirterek, "İstanbul'daki o saldırıyı gerçekleştiren 3 teröristin iş birlikçisi oldukları iddiasıyla 30 kişi tutuklandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yılbaşından bugüne kadar 146 önemli olayın engellendiğini belirterek, " İstanbul'daki o saldırıyı gerçekleştiren 3 teröristin iş birlikçisi oldukları iddiasıyla 30 kişi tutuklandı. Bunların 15'inin uyruğu yabancı. Tek bir ülke değil, birden çok ülke uyruğuna sahipler, değişik ülke vatandaşları." dedi.

Bakan Ala, partisinin İl Başkanlığınca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki (AKKM) restoranın bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde partililerle bir araya geldi.

Ala, burada yaptığı konuşmada, dünyanın bugün gerçekten başka bir yüzyılı yaşadığını, bu yüzyılda konvansiyonel silahlar ve güçler bir yana, terör örgütlerinin konsorsiyumunun, koalisyonunun ve büyük güçler ya da başka güçler tarafından kullanımının söz konusu olduğunu vurgulayarak, istikrarsızlığın artık neredeyse kader olduğu Ortadoğu'da, Suriye ve Irak'ta bu perişanlığın bir an önce bitmesini temenni ettiğini dile getirdi.

Osmangazi Köprüsü'nün hizmete açılmasına da değinen Ala, 9 milyar dolar civarındaki yatırımla inşa edilen köprünün alanında dünyanın dördüncü büyüğü olduğuna işaret etti.

Ala, bu yatırımın bedelinin, 2002 yılında Türkiye'nin yatırım bütçesinin neredeyse 2 katı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu, nelerin başarılabildiğinin en büyük göstergesi, kanıtıdır. O bakımdan bu hareketin içinde bulunmuş kişilerin eskisi ve yenisi olmaz. Hep birlikte her an eşit değerde, siyaseten eşit değerde kardeşiz ve hiçbirimizin hiç kimseden daha değerli olduğunu hiç kimse söyleyemez. Takva üzerinde olanlar Allah katında üstündür. Onu da sadece yüce Rabbim bilir. Öyleyse biz, burada oturanlar, yarın burada oturacak olanlar hep kardeşiz, 78 milyonla kardeşiz ve bütçeden bir kuruş ödemeden bunu başarabiliyoruz. Bu, nasıl oluyor? İşte bu, istikrarla oluyor. Türkiye'nin geleceğine uluslararası piyasalar güven duyuyor."

"Ekmeğimizi paylaştık ve ekmeğimiz çoğaldı"

Suriyelilere gönül kapılarını açtıkları zaman bunun sadece maliyetini düşünenler olduğunu dile getiren Ala, şöyle devam etti:

"Ama biz kar ve maliyet düşünmeden kapımızı açtık. Biz ekmeğimizi paylaştık ve ekmeğimiz çoğaldı, buna inanıyoruz. Biz inandığımız değerler uğruna, Rabbimizin bizi yarattığı gaye uğruna siyaset yaparız. Biz siyaseti çıkar uğruna asla yerine getirmeyiz. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Milletimiz de bize dua ediyor. Onları yürekten selamlıyorum. Türkiye, uluslararası ilişkilerde de dünyanın şu anda gıptayla izlediği adımları ardı ardına atıyor. Böyle konjonktürel olaylar olduğunda hemen üşüşüyorlar ama hiç heveslenmesinler, Türkiye'yi Türk milletine layık bir feraset yönetmektedir."

"Hiçbir amaç insanları katletmeyi meşru gösteremez"

Ala, bu gelişmeler yaşanırken küresel terör sorunuyla karşı karşıya bulunulduğunu, çok sayıda terör örgütünün dünyanın birçok ülkesine saldırdığını söyledi.

"Biz, 80'den beri bu terör örgütleriyle mücadele ediyor ve dünyaya anlatmakta zorlanıyorduk." diyen Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dedik ki: 'El birliği, iş birliği yapalım. Bunların arkasından çekilin, bunların önünü açmayın. Terör örgütleri yılan gibidir, sokar bir gün. Bakın, sizi de yakar dedik' ama anlatmak zor oldu. 'İstikrarsızlığa sürüklemeyin ülkeleri, terör bataklığına dönüşür' dedik ama anlatmak zor oldu çünkü sadece zararı bize dokunuyordu. Şimdi istemeyerek büyük bir üzüntüyle izliyoruz. Başka ülkelere de dokunuyor. Türkiye'ye, Fransa'ya, Amerika'ya, İngiltere'ye, Almanya'ya, Suudi Arabistan'a, Rusya'ya, her tarafa. Saldırdıkça saldırıyorlar. Terörün gerekçesi, mantığı, hukuku, hiçbir şeyi olmaz, hiçbir amaç insanları katletmeyi meşru gösteremez. Güneydoğu'da PKK terör örgütüne karşı 12 yerleşim biriminde çeşitli yöntemlerle iş birliği yaptıkları o kamu araçlarıyla belediyeye para gönderiyoruz.

Onlar, araçlarla kaldırım yapacaklarına kaldırımı söküp teröristlerin oraya bomba yerleştirmelerini sağlayarak terör davranışı içinde bulunuyorlar. Biz ne yapıyoruz? Onları yapanları görevden alıyoruz, aldık. 25 tanesini görevden aldık. Onlarla mücadele ediyoruz. Türkiye, bu konuda son derece kararlıdır. Bakın, 12 yerleşim biriminin caddeleri, sokakları, her yeri tertemiz edildi, temizlendi. Bakın on milyonlarca kök keneviri... Terör, uyuşturucu işine geçmiş. Oralarda söküldü ve yakıldı."

"146 önemli olay engellenmiştir"

Ala, yılbaşından beri çok sayıda önemli olayın önlendiğine işaret etti.

Ala, şu bilgileri paylaştı:

"Yılbaşından bugüne kadar 146 önemli olay engellenmiştir. İstihbarat çalışmalarıyla, teröre karşı dönüştürülen etkin mücadele yöntemleriyle 146 olay engellenmiştir ama biz bunları milletimizin huzur ve güvenliği ve geleceğe olan güveni birinci derecede olduğu için tek tek açıklamıyoruz, söylemiyoruz. Toplam rakamı vermemizde bir beis yok. Çok etkili ve gece gündüz çalışan bir kadroyla mücadele ediyoruz ama bazıları da o kadar uğraşmasına rağmen uluslararası birtakım güçlerin de desteğini alarak engellenmeden gerçekleştiriliyor. İstanbul'da olan saldırı, hem intihar bombacısı silahlarıyla birlikte aşamayacağı güvenliği düşündüğü için böyle bir yöntemle saldırdı ve oradaki görevli bir polisimiz gördünüz, şüphelenip kimlik sormuştur. Kimlik sorduğu zaman kendisini yaraladı o terörist. Polisimiz de o teröristi silahla vurdu.

O teröristin de daha çok fazla zarar vermesini engelledi. Onların da gözlerinden öpüyorum, bayramlarını kutluyorum."

"15'inin uyruğu yabancı"

Ala, şehit ve gazilerin ailelerinin bayramlarını kutlayarak, çocuklarının gözlerinden, anne ve babalarının ellerinden öptüğünü ve onlara sabır dilediğini söyledi.

Ala, şunları dile getirdi:

"Şimdi, bu önlenemeyen, önlenmesi mümkün olamayanların da yapıldıktan sonra anında büyük kapsamlı bir soruşturmayla iş birlikçilerini yakalıyoruz ve adalete teslim ediyoruz. İstanbul'daki hadiseyi gerçekleştirenlerin iş birlikçisi olan 30 kişi şu anda tutuklandı. Bugün itibarıyla 30 kişi tutuklandı. İstanbul'daki o saldırıyı gerçekleştiren 3 teröristin iş birlikçisi oldukları iddiasıyla 30 kişi tutuklandı. Bunların 15'inin uyruğu yabancı. Tek bir ülke değil, birden çok ülke uyruğuna sahipler, değişik ülke vatandaşları. Onları da söylememe gerek yok."

Bayramlaşma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ile Bursa milletvekilleri de katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Efkan Ala İstanbul Merinos Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title