Haberler

İç Anadolu'da Kültür Sanat

"Palto" ve "Küçük Kara Balık" adlı oyunlar sahnelenecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda "Keşanlı Ali Destanı", "Açık Aile", "Bay Kolpert",

"Palto" ve "Küçük Kara Balık" adlı oyunlar sahnelenecek.

Haldun Taner'in ölümsüz tiyatro eseri "Keşanlı Ali Destanı"nın yönetmenliğini Kazım Akşar üstleniyor. Mert Kırlak, Gonca Yakut, Burcu Tutkun Oruç, Berkay Akın, Özgür Onan, Mete Ayhan, Tolga Tümer ve Mustafa Kılıkçı'nın rol aldığı oyun 31 Mart'ta saat 20.00'da, 1 Nisan'da ise saat 18.00'da Sanat ve Kültür Sarayı'nda izleyiciyle buluşacak.

İtalyan yazar Dario Fo'nun yazdığı, çevirisini Füsun Demirel'in yaptığı

"Açık Aile" adlı oyunu Tolga Tümer yönetiyor. Özlem Boyacı ve Korel Cezayirli'nin rol aldığı oyunda, kadın ve erkek ilişkileri farklı bir bakış açısıyla anlatılıyor. Oyun, Tepebaşı Sahnesi'nde 4 ve 5 Nisan'da saat 20.00'da izlenebilecek.

Kitapları dünyanın birçok diline çevrilen İranlı yazar Samed Behrengi'nin ödüllü çocuk masalı "Küçük Kara Balık" Şehir Tiyatroları sanatçısı Ali Eyidoğan tarafından oyunlaştırıldı. Dünyaya meraklı küçük bir balığın özgürlüğe uzanan yolculuğunun anlatıldığı oyunda Emre Demirci, Zuhal Lale, Ozan Çolak, Şayan Noyan, Çisem Erdoğan, İlker Alemdar ve Saffet Öztürk rol alıyor.

Oyun, 3 Nisan'da saat 11.00'da, 5 Nisan'da saat 14.00'da Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Nikolay Gogol'un yazdığı, Cemal Süreya'nın çevirdiği, Erdal Küçükkömürcü'nün yönettiği "Palto" adlı oyunda şehir tiyatrosu sanatçılarından Özlem Akdoğan, Basri Albayrak, Ali Eyidoğan, Emir İzci, Hakkı Kuş, Burcu Tutkun Oruç ve Serkan Sezgin rol alıyor. "Palto", yarın ve 4 Nisan'da saat 20.00'da Tepebaşı Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Alman tiyatrosunun genç yıldızlarından David Gieselmann'ın "Bay Kolpert" adlı oyun ise Mehmet Ergen yönetmenliğinde yarın saat 20.00'da Tepebaşı Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

-Sivas-

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) bu hafta "Ortak Ağıt" adlı oyunla tiyatroseverlerle buluşacak.

Hasan Öztürk'ün kaleme aldığı, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun yönettiği oyunun dekor tasarımını Murat Gülmez, giysi tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını Hakan Özdemir, dans düzenini Yener Turan üstleniyor.

Özge Günay, Kerem Yücel, Burçhan Göze, Veysel Zurnazanlı, Volkan Gündüz, Can Atak, Nagehan Yazıcı, İlhan Gözde Giray, Filiz Demiralp ve Ufuk Bostancı'nın rol aldığı oyun, bugün ve yarın 19.30'da, 31 Mart'ta ise saat 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.

Oyunda, acımasız bir krala kahinlerinin yeni doğacak bir çocuğun onu tahtından indireceğini ve krallığına son vereceğini söylemesi üzerine kralın yeni doğan çocukları öldürmesi ve doğumları yasaklaması konu ediliyor.

SDT, 4 Nisan Çarşamba günü saat 10.30 ve 13.30'da "Dans Eden Eşek" adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Eric Vos'un yazdığı, Can Gürzap'ın çevirisini yaptığı oyunda Özge Günay, Begüm Şahin, Kerem Yücel, Can Atak, Burcu Ongun Altay ve Burçhan Göze rol alıyor. Oyunda, hırsızlık yapmak ya da dürüst insan olmak arasında seçim yapan iki kafadarın hikayesi anlatılıyor.

-Konya-

Konya'da, Van Devlet Tiyatrosu, "Entrikalı Dolap Komedyası" adlı tiyatro oyununu izleyicilerin beğenisine sunacak.

Van Devlet Tiyatrosu, Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Cem Zeynel Kılıç'ın yönettiği "Entrikalı Dolap Komedyası" adlı oyunu bugün ve yarın saat 19.30'da, 31 Mart Cumartesi saat 14.00 ve 19.30'da, 1 Nisan Pazar günü ise saat 15.00'da izleyiciyle buluşturacak.

Zeynep Yalçın, Serkan Yakan, Özgür Titiz ve Tolga Gülcüler'in rol aldığı oyunda, iyilik ve kötülük karşıtlıkları bir elbise dolabı etrafında "dolap çeviren" insanlar aracılığıyla sahneye yansıtılıyor.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, yarın Mevlana Kültür Merkezi'nde Türk Sanat Müziği Konseri düzenleyecek.

-Kayseri-

9. Erciyes Kış Turizm Festivali ve 2. Engelliler Buluşması, hafta sonu Erciyes Dağı'nda yapılacak.

30 Mart ile 1 Nisan arasında yapılacak festivale Türkiye genelinden 150 engelli sporcu katılacak.

Festival kapsamında engelliler kızak yarışması, anneler kayak yarışması, paraşütlü kayak (snowkite), havai fişek gösterisi, meşaleli kayak gösterisi düzenlenecek.

- ANKARA

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Burcu Tutkun Oruç Tepebaşı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title