Haberler

İç Anadolu Bölgesi 24.09.2010 Cuma

Yozgat YOZGAT HABER: İlla ki üretim.

Yozgat

YOZGAT HABER: İlla ki üretim.

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Dünyada artık gıda sektörünün öncelikli ve önemli bir sektör haline geldiğini ifade etti.

YENİUFUK: Ziraat Odası yakışanı yaptı.

Yozgat'ta Ziraat Odası tarafından Atatürk Yolu mevkiinde yaptırılan hizmet binası, laboratuvar, depo, satış mağazası, eğitim salonlarının bulunduğu tesisler düzenlenen törenle açıldı.

MERHABA: Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Ziraat Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen Yozgat 1. Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Sivas

İZCİ : Bir dönem daha belediye

Sipas TV'nin canlı yayınına katılan Sami Aydın " Milletvekili olsam da bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorum." dedi. Başkanlık döneminde olduğu gibi samimi açıklamalar yapan Aydın 29 mart seçimlerinin normal bir seçim olmadığını belirterek menderes gibi konuştu. Aydın" Seçimi kaybettiğim için kimseye dargın değilim kimseye kırgın değilim. Belki benim için böylesi daha hayırlıdır" dedi.

OLAY :1 kilometrelik çile

Çocuğunu evine 100 metre mesafede bulunan okula kayıt ettiremeyen babaya 1 kilometre uzaklıktaki okul gösterildi. Kaydı henüz yapılmayan küçük çocuk eğitime başlayamadı.

SİVAS POSTASI : Tarihi cami restorasyon kurbanı

Divriği Şahin Şah(Kale) Camisi’nde yanlış restorasyon yapıldığı ortaya çıktı. Tarihçi Yazar Hayri F. Yılmaz Anadolu'daki en eski Mengücek eseri olan Şahin Şah Camisi'nin yanlış restorasyonla 2008 yapımı betonarme bir camiye çevrildiğini söyledi. Kale Camisi bugün yeniden restorasyona tabi tutuldu.

HAKİKAT : Horoz dövüşçülerine 17 bin lira ceza

Çevre ve Orman Müdürü Hamdi Dilmen 10 horoz için bahisle dövüş yaptıran kişilere 17 bin lira idari para cezası uygulandığını ve Sivas'ta pek yaygın olmamasına karşın çeşitli illerde köpek dövüşünün de yapıldığını söyledi.

DEMOKRAT : Kaçak avcılardan kalanlar satışta

Av tüfeği, dürbün ve projektör gibi çeşitli malzemeleri içeren 47 kalem av malzemesinin ayrıca yasal işlemlerin tamamlanması durumunda yasak avlanan kişilerden alınan 5 aracın da satışının yapılacağı belirtildi.

BİZİM SİVAS : Reklam kirliliği

Açık Hava Müzesi olarak tabir edilen tarihi kent meydanımızın etrafındaki binaların çatısında bulunan reklam tabelaları tarihi dokuya zarar verirken yetkililer ise bu konuda duyarsız kalıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title