Haberler

İç Anadolu Bölgesi 23.06.2010

Yozgat YENİUFUK: Aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

Yozgat

YENİUFUK: Aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

Yozgat'ta okulların tatil olmasıyla birlikte, dar gelirli ailelin çocukları, aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla çalışmaya başladı.

YOZGAT HABER: Türkiye’de söz sahibiyiz.

Eğitimde başarı seviyesi halen istenilen noktaya gelmese de, Yozgat; kız çocuklarının okullaştırılması, okul öncesi eğitim ve HEM çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirdi.

İLERİ: Yozgatlı evlilik düşünmüyor.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik krizler boşanmaları artırırken, evlenip yuva kurma hayalinde olanların sayısında da ciddi bir düşüş yaşandı. Yozgat gibi orta direk yaşantının sahip olduğu kentlerde evlilik sadece hayallerde kaldı.

NİĞDE

NİĞDE HABER GAZETESİ: NİĞDE HALILARI DÜNYAYA AÇILDI

Niğde Valiliği Mahalli İdareler Halıcılık, El Sanatlarını Geliştirme ve Yayma Birliğinin daha iyi tanıtılması amacı ile www.nhb.gov.tr alan adlı internet sayfası faaliyete geçti.

GÜNDEM GAZETESİ: NİĞDE TURİZMİNDE BÜYÜK GELİŞME

Niğde’de Turizm açısından son yıllarda önemli gelişmeler gözleniyor. Niğde Kültür Turizm İl Müdürü Mehmet Öncel Koç, son yıllarda Niğde’de bir çok kültür varlığının restyore edilerek, turizme kazandırıldığını ve yapılan tanıtım faaliyetleri ile de turizm alanında önemli gelişmeler sağlandığını söyledi.

ESKİŞEHİR

MİLLİ İRADE: “Eşimin hayatından endişe ediyorum”

İsrail’den gübre alıp Taylad’a giderken 3 ay önce Hindistan açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılan geminin 3. kaptanı Osman Küçüknalbant’ın eşi Ayşegül ile kızı İlayda, “kimse ilgilenmiyor. İzi arayan soran yok. Süreç ne durumda bilmiyoruz. İlgisizlik beni korkutuyor” dediler.

SAKARYA: Kanserli su isyanı

Yeşilyurt Köyü’nde yıllardır kullanılan kuyu suyuna boraks minerallerinin karışması nedeniyle 40 gün içinde 6 kişi kanserden yaşamını yitirdi. Yıllardır bu sorunlarının çözülmemesine isyan eden Yeşilyurt sakinleri, “köyümüzde AKP’ye sadece 5 oy çıktığı için bizi cezalandırıyorlar. ‘Oy vermediniz, kanserden ölün’ diyorlar” dedi.

SONHABER: Vekillerimizi bastırıyor

AKP Milletvekili Nedim Öztürk’ten, “Bilişim Vadisi” çıkışı: “Bakan Ergün, Kocaeli’ne kurulmasını isteyebilir, ama biz Eskişehir’e kurulması için Başbakanımızla görüşeceğiz.”

2EYLÜL: Osman kaptan yardım bekliyor

3 ay önce Hindistan açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılan Malta bandıralı gemide bulunan 19 Türk mürettebatın ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

İSTİKBAL: Endişeli bekleyiş

İsrail’den aldığı yükü Tayland’a götürürken, 3 ay önce Hindistan açıklarında kaçırılan gemideki kaptanın ailesi endişeli bir bekleyiş içinde.

ANADOLU: Bir aile dramı

Eskişehir’de yaşayan bir aile 3 ay önce Somalili korsanlar tarafından kaçırılan gemi kaptanından haber alamadıklarını ve hayatından endişe duyduklarını belirtti.

ŞEHİR: Çözüm arayışı

2011 yılı sonuna kadar taşınması planlanan Sanayi Çarşısı arazisine TOKİ’nin bir proje hazırlama aşamasında olduğu öğrenildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, “Ortak bir fikirde buluşulmalı” diye konuştu.

YENİGÜN: 71 Evler’de doğal sıkıntı

71 Evler Mahallesi Bağlar Mevkii sakinleri Odunpazarı Belediyesi’nden mahallelerine üst yapı yapmasını istiyor. Ancak Belediyenin elini kolunu bağlayan bir durum söz konusu. Esgaz mahalleye doğalgaz getirdi ancak evlere doğalgaz vermedi. Doğalgaz tamamlanamadığı için de belediye üst yapıyı yapamadı. İşte bu yüzden mahalleli dün eylem yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title