Haberler

Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları

Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu ile başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" mutabakatı kapsamında düzenlediği Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu ile başladı. Soğuk havaya rağmen büyük ilgi gören programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, insanlığın sevgi üzerine kurulduğunu, insanların sevgiye olan ihtiyacının hiç bitmeyeceğini söyledi. Son dönemde aile içi şiddetin ve parçalanmış ailelerin dramının gündemde olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, toplumun temeli olan aile kurumunun korunması, aile içi şiddetin önlenmesi ve ailenin güçlendirilmesi için bir dizi çalışma yaptıklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya'daki sivil toplum kuruluşlarıyla imzalanan "Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" mutabakatı kapsamında düzenlenen Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları, Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Mevlana İkliminde Aileye Bakış isimli konferansı ile başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nun soğuk havaya rağmen tamamen dolduğu programa AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Konyalı katıldı.

TOPLUMUN TEMELİNİ AİLE OLUŞTURUR

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, insanlığın sevgi üzerine kurulduğunu, insanların sevgiye olan ihtiyacının hiç bitmeyeceğini belirterek, Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları ile çok anlamlı bir program başlattıklarını ifade etti. Son dönemde aile içi şiddetin ve parçalanmış ailelerin dramının gündemde olduğunu, Konya'nın da bu konuda gündeme geldiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Toplumun temeli olan aile kurumunun korunması ve bunanla ilgili faaliyetlere başlamak amacıyla, Konya'da kadınlara yönelik faaliyet yürüten 26 sivil toplum kuruluşu ile ortak deklarasyon imzaladık. Aile şiddetin önlenmesi ve ailenin güçlendirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bunda sivil toplum kuruluşlarının önemli payı var. Bu konunun onların gündeminde olması önemli" dedi.

KADEM KONYA'NIN HİZMETİNDE

Konya Büyükşehir Belediye Aile Destek Merkezi (KADEM) eliyle aile yapısının güçlenmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını, danışmalık hizmeti verdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, şöyle devam etti: "KADEM Konya'nın hizmetinde. Buradan çağrı yapıyoruz. Sosyal belediyeciliğin bir unsuru olarak yürüttüğümüz çalışmalara gönül huzuruyla katılabilirsiz. KADEM'deki uzmanlardan istifade edebilirsiniz. Bu konuda en yakın dostunuzun sivil toplum kuruluşları ve belediyeler olduğunu unutmayın."

Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları'nın Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu konferansı ile başlayıp devam edeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, programların hayırlı olmasını diledi.

MEVLANA İKLİMİNDE AİLEYE BAKIŞ

Başkan Akyürek'in konuşmasının ardından Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Mevlana İkliminde Aileye Bakış" isimli konferansını verdi. Mevlana şehri Konya'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin ve Hazreti Mevlana'nın aile hayatından çeşitli örnekler anlattı. "Suyun başı Hazreti Muhammet'tir. Mevlana da, Yunus da, Hacı Bektaş da, Hacı Bayram da o sudan beslenir" diyen Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin herkese karşı şefkatli olduğunu anlattı. Hatipoğlu, herkese karşı şefkatli ama eşine karşı acımasız olan erkekleri duyarlı olmaya çağırdı.

Konyalıların büyük bir ilgiyle izledikleri konferansın sonunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'na nakıştan yapılmış hat tablosu hediye ederken; AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nihat Hatipoğlu Tahir Akyürek Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title