Haberler

Hürriyet Treni Eskişehir'de

Hürriyet Gazetesi'ninTCDD'nin işbirliğinde 10 Mayıs 2011 tarihinde yola çıkan "Hürriyet Hakkımızdır Treni" 22'inci durağı olan Eskişehir'e geldi.

Hürriyet Gazetesi'ninTCDD'nin işbirliğinde 10 Mayıs 2011 tarihinde yola çıkan "Hürriyet Hakkımızdır Treni" 22'inci durağı olan Eskişehir'e geldi.

Hürriyet Gazetesi yazarları Yalçın Bayer, Mehmet Y. Yılmaz, Ahmet Hakan, Faruk Bildirici, Emel Armutçu, Uğur Ergan ile Hürriyet Gazetesi Bölge Yayın Yönetmeni Nejat Seçen'in içinde bulunduğu tren, garda Eskişehirspor taraftarlarının oluşturduğu Bando Es-Es Grubu ile Tepebaşı Belediyesi'nin Anneler Halk Oyunları Topluluğu tarafından karşılandı.

Eskişehir Garı'ndaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcıları Mehmet Kalyoncu ve Rıza Dalan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, TCDD İşletme Müdürü Özcan Kumdalı, Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer, Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rukizan Sızanlı, CHP milletvekili adayları Kazım Kurt ve Gaye Usluer ile çok sayıda kişi katıldı. TEGV Atatürk Eğitim Parkı öğrencilerinin ritim gösterisi sundukları etkinliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Halis Toprak Çocuk Yuvasında kalan çocuklar ve Eskişehir'de dün yapılan karşılaşmalar sonra şampiyonluğu kazanan Eskişehirspor U 13 Futbol takımı oyuncuları da izledi.

Hürriyet yazarları trende düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcıları Mehmet Kalyoncu ve Rıza Dalan ile sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi.

VALİ YARDIMCISINDAN TEŞEKKÜR

Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Hürriyet'in bu etkinlikte Eskişehir'e 1 gün ayırmasına teşekkür etti. Kalyoncu, 4 bin 320 sayılı yasanın çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Konuyla ilgili sosyal hizmetler il müdürlüğü, sağlık müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü ve valilik ortaklaşa hizmetler yürütüyor. 4 bin 320 sayılı kanun Avrupa Birliği standartlarındadır. Fakat bildiğiniz gibi yasanın çok iyi olması netice almıyor. Önemli olan uygulamalardır. Hürriyet Gazetesi'nin kamuoyu oluşturması açısından yapmış olduğu hizmetlere destek vermek için burada bulunuyoruz. "

BÜYÜKERŞEN KONUŞTU

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'de yaptığı konuşmada kentin cazibe haline gelmesi nedeniyle göç aldığını söyledi. Yüksek Hızlı Tren'in seferlere başlamasının Eskişehir'e katkı sağladığını ve potansiyeli artırdığını ifade eden Büyükerşen, bunaun yanı sıra hergün 15-20 otobüsle İstanbul'dan, İzmir'den, Antalya'dan ve Türkiye'nin dört bir yanından insanların turist olarak Eskişehir'e görmeye geldiklerini anlattı.

Eskişehir'de demiryolu hattının yeraltına alınması, yeni stadyum yapılması konusunda tartışmaların yaşandığını, kendisi istedi diye AK Parti teşkilatının bazı şeylerin yapılmasını engellediğini anlatan Büyükerşen şöyle konuştu:

"Yüksek Hızlı Tren ile birlikte demiryolu hattının ken içinden geçen 3 bin 250 metrelik bölümü yeraltına alınması kararlaştırdı. Bunun 990 metresi tamamlandı. Duyduğumuza göre ödenek bitmiş. Burası tamamlandığında üst tarafı bulvar haline gelecek ve trafik rahatlayacak. Biz hazır demiryolu hattı yer altına alınıyor o zaman bir metro yapın, Bozüylük ve Eskişehir Organize sanayi Bölgesi'nde çalışanları bununla taşıyın dedik. Ancak biz söylediğimiz için olmadı. Bununla birlikte gar binasının taşınması gündeme geldi. Biz Şeker Fabrikasının bulunduğu bölgeye yeni bir gar binasının yapılmasını istedik. İmar planında da bu böyle. Ancak buna karşı çıktılar. Zaten önce yapıyorlar daha sonra da imar planına işleyin diyorlar. Buna rağmen biz bu konularda dava açmadık. "

Eskişehir'de 2 üniversitenin bulunduğu ve 50 bin öğrencinin olduğunu belirten Yılmaz Büyükerşen, turizmin gelişmesinden de son derece mutlu olduklarını söyledi. Büyükerşen, "Turizm önemli çünkü sanayi emek yoğun değil teknoloji yoğun oluyor. İstihdama katkı sağlamıyor. Turizm ise istihdam olanağı yaratıyor. 700 bin nüfuslu Eskişehir'de 110 bin civarında işsiz var. Anadolu Üniversitesi'nin mezuniyet töreni stadyumda yapıldı. 2 bini aşkın genç mezun oldu. Türkiye'de 150 üniversite var. Buralardan her yıl binlerce genç mezun oluyor. Bu duruma üzülüyorum. Çünkü yarın işsizlik suratlarına tokat gibi patlayacak. Onları üniversitelerden saatli bomba olarak çıkartıyoruz, işsizler ordusuna ordular katıyoruz. Buna sözüm bulmamız gerekir" dedi.

BAŞBAKAN BENİMLE YARIŞIYOR

Büyükerşen, Eskişehir'deki stadyum konusunda ciddi bir kaos görüldüğünü, eski stadyumun yerinde kalıp amatör takımların maçlarının burada oynanması gerektiğini ifade eden Büyükerşen, "Eskişehir'e UEFA şartlarında yeni bir stadyum yapılmalıdır" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'e her gelişinde kendisine çatan sözler söylediğini belirten Büyükerşen, "Hiçbir başbakan belediye başkanı ile yarışmaz. Ben bir yarışma içinde olduğunu görüyorum ve üzülüyorum. Ben bir şehrin belediye başkanıyım ve başbakan ile muhatap olamam. Ama her gelişinde bize çatması oluyor. Tabi bana randevu verse anlatacağım. Suçlu başbakan değil başbakana benim hakkımda yanlış bilgiler verenlerde. Onlarda şimdi listelerde değiller" dedi

VALİ YARDIMCISI YANIT VERDİ, TOPLATIDAN AYRILDI

Büyükerşen'in demiryolu hattının yer altına alınması konusunda yaptığı konuşmadan sonra söz alan Eskişehir vali Yardımcısı Rıza Dalan şunları söyledi:

"Vali yardımcısı olarak sakıncası yoksa katkıda bulunmak istiyorum. Neticede ben bir senedir buradayım ve bu projelerin gerek genel müdürlük gerek ulaştırma bakanlığı olsun takibindeyiz. Şimdi burada bu kadar yapılan çalışmayı akıl, bilim, hukuk ve teknikten uzak, birileri istemiyor diye yaklaşımda bulunulması bence abartılı bir yorum. Burada neticeye göre sadece bir şube müdürü nezdinde takip edilen bir proje değildir. Ulaştırma Bakanımız veya ilgili genel müdürümüz burayı sanki bir mahalle gibi devamlı gelip giden, titiz bir çalışma yürüten insanlar. Burada belediyenin imar kanununa aykırı çalışma yapılmaz. Burada yapılan gayretler en doğruyu bulma, en iyiyi bulmadır. Yani yapılanı da takdir etmemiz gerekir. En doğruyu bulmamız gerekir. Büyükşehir belediye Başkanımız da duyarlı bir insan. Kendisi gerek profesör olması, gerek teknik ve şehircilik yönünden Avrupa standartlarında bir kent arzulamasını biz saygıyla karşılıyoruz. Ama bu projede belediye ile devletin projesiniz en ortak noktada buluşturmaya uğraşıyoruz. Ben bunu belirtmek istiyorum. "

Vali Yardımcısı Rıza Dalan konuşmasını yaptıktan birkaç dakika sonra trenden ayrıldı. Bir süre sonra diğer vali yardımcısı Mehmet Kalyoncu da dışarı çıktı.

Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rukizan sızanlı da yaptığı konuşmada Eskişehir Ticaret Odası Meclisi'nde kadın üye sayısının diğer illere göre fazla olduğunu belirtti. Sızanlı kadın girişimci sayısının artması için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Doğal Afet Sigortaları Kurum'da tren vagonunda Kadir Çöpdemir ile birlikte temsili olarak depremi canlandırdı. Çöpdemir, yanına gelen Büyükşehir belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a depremi anlattı.

KA, HT - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title