Haberler

Hürriyet'in 'Karargah Rahatsız' Manşetine Soruşturma Açıldı

Güncelleme:

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinin 'karargah rahatsız' manşeti hakkında soruşturma başlattı.

Başbakan Binali Yıldırım, hafta sonunda basında yer alan ''Karargah rahatsız'' haberi sonrası Orgeneral Akar'la bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Programda yer almayan sürpriz görüşmeden hemen sonra Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Hürriyet gazetesinin 'karargah rahatsız' manşeti hakkında soruşturma başlattığı haberi geldi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, 25 Şubat'ta Hürriyet gazetesinde yayımlanan "Karargah rahatsız" başlıklı haberdeki karargahın "cunta yapılanması" olabileceği değerlendirilerek, yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.

ÖĞRETİM ÜYESİNDEN SUÇ DUYURUSU

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Hürriyet gazetesinin 25 Şubat 2017 tarihli baskısının birinci sayfasında yer alan "Karargah rahatsız" haberiyle ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

'ASKERİ KAYNAKLAR' OLARAK TANIMLANAN CUNTA YAPILANMASI ÜYELERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Sağlam dilekçesinde "Karargah rahatsız" başlığıyla yayımlanan haberde "askeri kaynaklar" olarak tanımlanan cunta yapılanması üyelerinden şikayetçi oldu.

Haberin, Türkiye'nin birçok terör örgütüyle yurt içinde ve yurt dışında mücadele ettiği bir dönemde ve daha da önemlisi 16 Nisan'daki halk oylaması öncesinde hem hükümeti hem de referandum sürecini etkilemeye yönelik çok önemli bir muhtıra niteliği taşıdığı kaydedilen dilekçede, askeri kaynaklar olarak tanımlanan cunta yapılanması üyelerinin tespit edilerek, "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmaları istendi.

KAYNAK BELİRTİLMEMİŞTİ

Söz konusu haberde, başlıklar halinde herhangi bir kaynak belirtilmeden Genelkurmay'ın eleştirilere verdiği yanıtlar ''karargah rahatsız'' başlığı ile verilmişti.

Haber, sosyal medya ve yazılı basında tartışma başlatarak Genelkurmay'ın geçmişte olduğu gibi mevcut siyasi gündem üzerine mesajı olarak yorumlanırken, bazı değerlendirmelerde de bu tür yorumların gerçeği yansıtmadığı; haberin Genelkurmay Başkanı ve Genelkurmay Karargahı'na yönelik bir dizi eleştiriye toplu yanıt niteliği taşıdığı savunulmuştu.

HANDE FIRAT İLK KEZ KONUŞTU

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, kendi imzasıyla gazetenin cumartesi günkü nüshasındaki 'Karargâh Rahatsız' başlıklı haberine getirilen eleştirilere dair açıklamada bulundu. Eleştirilerin ardından ilk kez konuşan Fırat, "Haberlerin içini doğru düzgün okumuyoruz. Biz Genelkurmay Başkanlığı'na görüşlerini sorduk" diyen Fırat, "Haberin ayrıntısı okunmadığı için gözden kaçtı. Biz Hürriyet gazetesi ve Doğan Grubu olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

BAŞBAKAN ÇOK KIZMIŞTI: HÜKÜMETE AYAR VERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Başbakan Binali Yıldırım, Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın imzasıyla "Karargâh rahatsız" başlığıyla yayımlanan habere tepki göstemiş "Bugünlerde birilerine bir şeyler oluyor. Eskiden, manşetlerle hükümetlere ayar verirlerdi. AK Parti geldi, artık manşetlerle hükümet kurmak, yıkmak tarih oldu. 'Karargah Rahatsız' bu manşeti hatırlıyorsunuz değil mi? 28 Şubat öncesi büyük denen gazeteler bu manşetleri atarak halkın seçtiği iktidarı alaşağı etmek için her türlü tezgahı kurdular. Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar" demişti.

HABERLE İLGİLİ KİM NE DEMİŞTİ:

"Doğan medyaya soruşturma açılmalı"

Sabah yazarı Hilal Kaplan, söz konusu haber nedeniyle Doğan Medya Grubu'na soruşturma açılması gerektiğini savunarak, "Herkes haddini bilecek. Cumhurbaşkanı ile millet sizi 'FETÖ Silahlı Kuvvetleri' olmaktan kurtardı. Başörtüsünden önce hainlerden rahatsız olsaydınız. Haber operasyonsa da açığa çıkmalıdır" demişti.

"Darbeye karşıymış gibi medya karaborsacılığı dönemi bitti; sana ne oluyor be adam, başka kapıya!"

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, "Anlamıyor musun komutan siyasi iradeye değil, muhalefetin şom ağızlılarına cevap veriyor. Siyasi iradeye ima yollu bile tek laf etmemiş. Sana ne oluyor be adam. Hadi başka kapıya git. Bu ülkede darbe bezirgânlığı bitti. Ama darbeye karşıymış gibi medya karaborsacılığı yapma dönemi de bitti" diye yazdı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Bakırköy Hürriyet Medya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title