Haberler

Hükümetleri Suçlamakla Bir Yere Gidilemez

Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca 'Ülke Toprağının ve Tarım Alanlarının Satışına Karşı Çıkmak İçin Toplumsal Bilincin Artırılması Gerektiğini' Belirtti.

TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ''ülke toprağının ve tarım alanlarının satışına karşı çıkmak için toplumsal bilincin artırılması gerektiğini'' belirterek, ''Bu konuda hükümetleri suçlamakla bir yere gidilemez. Toplumsal tepki konularak hükümetlerin vatandaşını dinlemek zorunda bırakılması için bir araya gelinmesi gerekir'' dedi.

Kendilerine ''Çılgın İhtiyarlar'' ismini veren Karaca ve Sumerolog Dr. Muazzez İlmiye Çığ, Ziraat Mühendisleri Odası'nda düzenledikleri basın toplantısında, Türkiye'de son yıllarda toprak satışının arttığını ileri sürdüler.

''Bu dava yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın en önde gelen sorunudur. Çünkü ülkeler bunu gıda güvencesi olarak görmektedirler'' diyen Karaca, şunları kaydetti:

''Biz bu ülkenin vatandaşı olma onurunu yaşıyoruz. Ancak bu onur bir sorumluluk gerektirir. Biz de bunu yapıyoruz. Duyarlılık arttıkça hep birlikte yeni bir Türkiye, sosyal bir Türkiye yaratacağız. Fakirimiz olacaktır ama açımız olmayacak. Sadakalarla geçinen toplum yerine, sosyal devletin getirileriyle huzur içinde yaşayacağız.

Bu konuda hükümetleri suçlamakla bir yere gidilemez. Toplumsal tepki konularak hükümetlerin vatandaşını dinlemek zorunda bırakılması için bir araya gelinmesi gerekir.''

Karaca, bu yıl 30 Ağustosta düzenlenen resmi törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına giderek, kendisiyle bu konuya ilişkin 20 dakika görüştüğünü ve daha detaylı konuşmak için randevu talep ettiğini belirterek, ''Başbakan'ın randevu sözü vermiş olmasına rağmen, kendisine 4 aydır herhangi bir haber gelmediğini'' ifade etti.

Toprak satışına ilişkin gazetelerde yer alan haberlerden örnekler gösteren Karaca, ''Tarım Bakanımız, Arabistan Tarım Bakanı'na 'Gel GAP'ı verelim' diyor. Araplar aç kalmaktan korkarken Türkiye'ye 9 milyar dolar ayırıyor. Bu kabul edilemez'' dedi.

Bu konudaki eylemlerine devam edeceklerini, birkaç günde bir bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini belirten Karaca, vatandaşlardan, medya mensuplarından, dernek ve sivil toplum kuruluşlarından destek istedi.

''Topraklarımızın yabancılara satışı bir işgal değil midir?'' sorusu üzerine Karaca, ''Bunun tam adı aynen, işgaldir'' yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin ''Artık tohumlarımız da kalmadı, onlar da orijinal değil'' sözü üzerine Karaca, ''Bunu sorgulayan sizin gibi gençler var olduğu sürece her sorun halledilecektir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title