Haberler

Hukuk Firar Etmiştir

Güncelleme:

İkinci Ergenekon Davasının 96'ncı Duruşması Görülüyor.

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nın 96'ıncı duruşması görülmeye başlandı. Aralarında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 27'i tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur veİbrahim Özcan katılmadı. Tutuksuz sanıklardan ise Emin Şirin, Adnan Türkkan, Sinan Aygün ve Yalçın Küçük katıldı.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sağlık sorunları nedeniyle savunmasının alınmasına karar verilen emekli Albay Arif Doğanı kürsüye aldı. Doğan, doktor nezaretinde ve tekerlekli sandalyede sanık kürsüsüne alındı.

FİRAR EDEN HİZBULLAH SANIKLARI DEĞİL HUKUKTUR"

Bu sırada söz isteyen tutuklu sanık gazeteci Mustafa Balbay, duruşmaya ara verilmesinden 9 hafta geçtiğini ve bu sürede 2 kere daha hakkında tutukluluğuna devam kararı verildiğini belirterek, Hakkımda 38. kez tutukluluğun devamı yönünde karar verdiniz. Hizbullah sanıkları tahliye olduktan sonra firar etti. Şu anda firar eden Hzibullah sanıkları değil, hukuktur" dedi. Sizler burada bu konuda en sorumlu insanlarsınız" diyen Balbay, Hizbullah davasının sanıkları işedikleri cinayetleri kabul ediyor. Hizbullah sanıkları için Türkiyede herşey mümkün, bizim için ise mümkünsüz. Bu davayla ilgili tekrar bir değerlendirme yapmanızı talep ediyorum" diye konuştu.

"BALYOZ DAVASINDA 20 YIL BURADA MÜEBBET"

Hakkında iki kere müebbet 300 yıl hapis cezası istendiğini ifade eden Balbay, Bu kadar ömür veriyorsanız tamam. 196 sanıklı sanıklı Balyoz davasında ise sanıklar 20 yıl hapisle yargılanıyor. Davalar arasında hukuki bağ kalmadığı açıktır. Bu davaların bu şekilde devam edemeyeceği ortadadır. Bu bir çelişkidir. Bu çelişkinin giderilmesini istiyorum" ifadesini kullandı. Balbay,10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer bana Bu hükümetin hakim atamaları sakıncalıdır demiş. Bu suç mu? Hizbullah davasında 184 cinayetle yargılanan sanıklar yurtdışında. Hukuku firardan kurtarın dedi.

DAVADA USÜL KATLEDİLİYOR"

Ardından tutuklu gazeteci Tuncay Özkan söz alarak, Salonda bulunan herkesi yüreğim ve aklımla selamlıyorum. Onlar benim aşkım ve özgürlüğüm. Kalbim hep onlarla Beni burada hapsedebiliriniz ama aşkımı ve özgürlüğümü asla" diye konuştu. Davada usulün katledildiğini savunan Özkan, Kız kardeşlerimizle, eşlerimizle yaptığımız telefon konuşmalarını delil diye koydunuz. Burada usül Bekle canım, bu davada 180 kişi var. konuş canım usül hukukunda hiçbir kaideye burada uyulmamıştır. 10 yıldan önce burada karar çıkması mümkün değil. Ben suçumu hala bilmiyorum.Şimdiye kadar sadece 22 kişinin savunması tamamlandıö ifadesini kullandı.

"RE, RE, RE, RA, RA, RA CİM BOM BOM DİYE Mİ BAĞIRSINLAR"

Adalet istiyorum" dediği için kendisine 5 duruşmadan men cezası verildiğini söyleyen Özkan, Hizbullah davasında 180 kişiyi öldürenlerden daha fazla ceza istemiyle yargılanıyoruz. Bu kadar hoşgörüsüzlük neden? Buraya izlemeye gelenler seslerini yükseltmemeleri için uyarıyorsunuz. Ne yani buraya gelenler, Aslantepe Stadına gelenler gibi Re, re, re, ra, ra, ra Cim bom bom diye mi bağırsınlar. Bu siyasi bir davadır" dedi.

ADRESİM SAKLI KALSIN"

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanıkların beyanlarının alınmasının ardından emekli Albay Arif Doğanın kimlik tespitiyle duruşmaya devam edildi. Emekli subay olduğunu, 7-8 bin TL maaş aldığını belirten Doğan Başkan Şengünün adresini sorması üzerine Adresim saklı kalsın" diye konuştu.

ALBAY VE ÖZKAN'A DESTEK

Öte yandan Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) üyesi 400 kişi, tutuklu gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkana destek olmak için duruşmayı izledi. Duruşma salonunda izleyiciler bölümünde yar kalmayınca avukatların bulunduğu bölümde de izleyicilere yer açıldı. Öte yandan duruşmayı Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, CHP İstanbul İl Başkanı Çetin Soysal, tiyatro sanatçıları Yıldız Kenter ile Genco Erkalın da aralarında bulunduğu birçok isim duruşmayı izledi. Duruşma Arif Doğanın savunmasıyla devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title