Haberler

Hopa'da Metin Lokumcu Anıldı

Artvin'in Hopa ilçesinde geçtiğimiz yıl 31 Mayıs tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitingi öncesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu, Hopa olaylarının ve ölümünün 1.yıldönümünde hayatını kaybettiği...

Artvin'in Hopa ilçesinde geçtiğimiz yıl 31 Mayıs tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitingi öncesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu, Hopa olaylarının ve ölümünün 1. yıldönümünde hayatını kaybettiği meydanda düzenlenen etkinlikle anıldı.

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting düzenleyeceği Artvin'in Hopa İlçesi'nde bir inşaata asılan HES karşıtı pankartın polis tarafından kaldırılmak istermesi ile başlayan olaylar sırasında biber gazından etkilenip geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu ölüm yıldönümünde, Metin Lokumcu'yu Anma Komitesi tarafından organize edilen etkinlik ile anıldı.

İlçede anma programından önce polis tarafından geniş güvelik tedbirleri alındı. Hopa olaylarına neden olan pankartın asıldığı inşaata giriş ve çıkışlar polis barikatları ile kapatıldı. Hopa Meydanı ile sahil arasında yaya ulaşımının sağlandığı üst geçit aynı şekilde polis barikatı ile kapatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün de bulunduğu Hopa Kaymakamlığı binası önünde yaklaşık 100 çevik kuvvet nöbet tuttu. Ara sokaklarda ve meydana yakın bölgelerde bin'e yakın polis bekletildi. Güvenlik gerekçesiyle Rize, Trabzon ve Erzurum illerinden Hopa'ya takviye polis ekipleri geldi. Polis sayısının anma programına katılanlardan fazla olması dikkatlerden kaçmadı.

Lokumcu'nun sevenleri öğle saatlerinde Hopa Kaymakamlığı karşısındaki parkta toplanmaya başladı. Ardından üzerinde Lokumcu'nun fotoğrafının bulunduğu "tek yol sokak tek yol devrim" yazılı pankart açılarak Hopa olaylarının yaşandığı Cumhuriyet Meydanı'na yüründü. Yürüyüş sırasında Halk Evleri'ne üye bir grup polis barikatını aşarak İnönü Caddesi'ne girmek istedi. Diğer gruplar buna engel olmak isteyince kısa süren bir gerginlik yaşandı. Grup İnönü Caddesi'ne yürümekten vazgeçerek meydana geçti. Grup üzerinde Lokumcu'nun fotoğrafının bulunduğu pankartı bu kez polis barikatı ile giriş ve çıkışları engellenen inşaata astı.

Yürüyüş sırasında üzerinlerinde,"Metin için adalet, Hepimiz Hopalı, hepimiz eşkiyayız, Metin Lokumcu onurumuzdur" yazılı dövizler açılarak sloganlar atıldı.

Anma programında Hopa olayları sırasında Lokumcu'nun kaydedilen son konuşmaları dinletildi. Etkinliğe; İstanbul Bağımsız Milletvekili, Demokratik Halkların Kongresi üyesi Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Halk Evleri Genel Başkanı İlknur Birol, ESP Genel Başkanı Figen Yükekdağ, CHP eski Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacoğlu da destek verdi.

Anma etkinliğinde ilk konuşmayı Halk Evleri Hopa Temsilcisi Kamil Ustabaş yaptı. Ustabaş konuşmasında, 31 Mayıs 2011 tarihinde polisin Hopa halkından Başbakan'ı korumak için Hopa'da bulunduklarını belirterek bugün ise polisin Hopa'da bulunuş amacının provokasyon amaçlı olduğunu söyledi.

Ustabaş'ın ardından Halk Evleri Genel Başkanı İlknur Birol, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve İstanbul Bağımsız Milletvekili, Demokratik Halkların Kongresi üyesi Levent Tüzel birer konuşma yaptılar. Tüzel konuşmasında, Demokratik Halkların Kongresi olarak 12 Haziran tarihinde çıktıkları yola devam ettiklerin belirterek ezilen Kürt halkı ve Karadenizliler olarak iktidarı yenerek barışı iktidar yapacaklarını söyledi. Yapılan konuşmalarda Yalova'da biber gazından etkilenerek hayatını kaybeden Rizeli Çayhan Birben'e de dikkat çekilerek, Hopalıları, yarın Birben'in

Rize'nin Pazar ilçesinde gerçekleşecek cenaze törenin katılmaya davet ettiler.

Yaklaşık 300 kişilik grup anma programının ardından Hopa'nın Kemalpaşa beldesine geçtiler.

(GF-ÖS-Y

31.05.2012 15: 34: 38

TSI

NNNN - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Metin Lokumcu Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title