Haberler

Hollandalı Eğitimciler Nevşehir'de

Mesleki ve Turizm Eğitim Sistemini İncelemek Üzere Türkiye'ye Gelen Hollandalı Heyet Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nu Ziyaret Etti.

Mesleki ve turizm eğitim sistemini incelemek üzere Türkiye'ye gelen Hollandalı heyet Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nu ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hollanda Yüksek Eğitim Enstitüsü arasında yürütülen program çerçevesinde bir süredir Nevşehir'de mesleki ve turizm eğitim alanında incelemelerde bulunan Hollandalı heyet, Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nu ziyaret etti.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Hollanda Yüksek Eğitim Enstitüsü Temsilcisi Jak den Exter'in de bulunduğu ziyarette konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Afşaroğulları, Türkiye ve Hollanda arasında yürütülen program çerçevesinde turizm eğitimi konusunda işbirliği yapılacağını söyledi. Hollandalı heyetin bu nedenle Kapadokya gibi önemli bir turizm merkezi olan Nevşehir'deki çeşitli mesleki okullar da incelemeler de bulunduğunu ifade eden Afşaroğulları, "Özellikle Türkiye'de mesleki eğitim ve bunun alt başlığında turizm eğitimi konusunda Hollanda'daki benzer eğitim faaliyetlerini sürdüren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak istiyoruz. Ana bağlamda da çekirdek olarak Kapadokya bölgesindeki turizm eğitimini yürüten orta öğretim okullarımız ve Kapadokya bölgesindeki meslek yüksek okullarıyla birlikte turizm eğitimi alanında öğrenci değişimi, öğretmenlerin bilgi ve becerilerini karşılıklı birbirlerine aktarmaları, turizm eğitimindeki program çeşitliliğin artırılması konularında işbirliği yapmak için Hollandalı heyet ile görüşmelerimiz devam etti. Arkadaşlarımızla birlikte buradaki okullarımızı gezdik. Bir işletmemizi ziyaret ettik. Oradaki öğrencilerle rehberlik yapan usta öğreticilerle ve sektör temsilcileriyle görüştük. Meslek yüksek okullarımızdaki programları inceledik" dedi.

Hollandalı heyet, Nevşehir'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ise, konuk heyete Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler verdi. Vali Hacımustafaoğlu, "Mesleki ve turizm eğitimi özellikle Nevşehir'de çok önemli. Çünkü burada kültür ve turizm çok önemli. Nevşehir bilindiği üzere iç Kapadokya'yı barındırıyor. Çok eski bir tarihi var. Nevşehir'de 1 milyondan fazla peribacası var, burada 2 bine yakın kilise olduğu tahmin ediliyor. Yalnız bunlardan 400' ü biliniyor. Bu kadar kilise olmasının da bir sebebi var. Hıristiyanlar için burası bir inanç merkezi. Yine Hacıbektaş ilçemizde tüm Dünyadaki Türkler ve Müslümanlar için de, önemli bir inanç merkezi. Bir nevi Bektaşiliğin de merkezi. İşte Nevşehir böylesine önemli bir kent. Onun için de Nevşehir'de Turizm çok önemli" diye konuştu.

Vali Hacımustafaoğlu daha sonra ziyaretin anısına Hollanda Yüksek Eğitim Enstitüsü Temsilcisi Jak den Exter'e üzerinde Kapadokya resmi bulunan bir tabak hediye etti.

(MÖZ-YS-Y) 13.05.2008 14:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title