Haberler

Hollanda'da Karakolda Ölen Türk Genci Anısına Futbol Turnuvası Düzenlendi

Hollanda'da Temmuz ayında İjmuiden Karakolu'nda ölen 22 yaşındaki Türk genci İhsan Gürz anısına futbol turnuvası düzenlendi.15 takımın katıldığı turnuvada, Hollanda polisi kınanarak, tüm gerçeklerin ortaya çıkması istendi.

Hollanda'da Temmuz ayında İjmuiden Karakolu'nda ölen 22 yaşındaki Türk genci İhsan Gürz anısına futbol turnuvası düzenlendi. 15 takımın katıldığı turnuvada, Hollanda polisi kınanarak, tüm gerçeklerin ortaya çıkması istendi.

Hollanda'da 3 Temmuz tarihinde gözaltında tutulduğu İjmuiden Karakolu'nda hayatını kaybeden 22 yaşındaki İhsan Gürz anısına futbol turnuvası düzenlendi. Hollanda genelinden olmak üzere 15 takımın katıldığı 'İhsan Gürz Kapalı Salon Futbol Turnuvası'nda Hollanda polisi kınanarak, tüm gerçeklerin ortaya çıkması istendi.

İhsan Gürz'ün anne, babası, kardeşleri ve tüm sevenleri başta olmak üzere çok sayıda kişinin de seyirci olarak katıldığı futbol turnuvasında hüzünlü anlar yaşandı. Anne Ayten (46) ve baba Cengiz Gürz'ün (53) gözyaşı döktüğü turnuvada takımlar İhsan Gürz'ün resminin üstünde olduğu formayla mücadele etti.

EYLEMLERE DEVAM

İhsan Gürz olayının unutulmaması, olayın bir an önce aydınlatılması ve İhsan Gürz'ün Hollanda polisinin şiddetine kurban gitmesini kınamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Rotterdam Aile ve Gençlik Derneği Halkla İlişkiler Komisyon Sözcüsü İbrahim Kara, 'Karakoldaki gerçeklerin açıklanmasını ve sorumluların, suçluların bir an önce otaya çıkarılıp cezalandırılmasını istiyoruz. İhsan'ın gerçek ölüm nedeninin aylar geçmesine rağmen açıklanmamasından dolayı mutsuzuz. Gerçekler açığa çıkmalı ve suçlular cezalandırılmalıdır' diyerek olay aydınlanana kadar bu tür eylemlerin devam edeceğini söyledi.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKMALIDIR

Oğlu İhsan Gürz'ün resimleri ile süslenen Beverwijk Kapalı Spor Salonu'ndaki turnuvada duygulu ve hüzünlü anlar yaşayan baba Cengiz Gürz, 'Organize edilen turnuva, İhsan Gürz'ün bayramını kutlamak amacında değil gerçeklerin su üstüne çıkarılması amacını taşımaktadır. Organizatörler burada benden bir konuşma yapmamı istediler ama yapamadım. Çünkü artık dayanacak gücüm, direncim kalmadı. 7 aydır bu açıyla yaşıyorum. Hollanda bu konuyu kapatmak, unutmak istiyor ama ben bu konuyu gündemde tutmaya çalışıyor ve gayret gösteriyorum. Ayakta kaldığım sürece bu olayın peşini bırakmayacağım. Bu konu gündemden düşmemelidir, gerçekler ortaya çıkmalıdır' diyerek bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayıp acılarını paylaşan tüm Türk devlet yöneticilerine teşekkür etti.

Hollanda'nın Beverwijk kentinde yaşayan 22 yaşındaki Türk genci İhsan Gürz, 2 Temmuz 2011 tarihinde Hollanda polisi tarafından gözaltına alınmış, gözaltında tutulduğu İjmuiden Karakolu'ndaki hücresinde 3 Temmuz Pazar günü sabahın erken saatlerinde ölü olarak bulunmuştu. Türk genci Gürz'ün polis şiddeti kurbanı olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title