Haberler

Hırka-i Şerif Dualarla Ziyarete Açıldı

Hz. Muhammed (Sav) Hırkası, Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde Ziyarete Açıldı. Hırka-i Şerif'in Önünden Geçenler Hırkayı Görmek İçin Birbiriyle Yarıştı.

Hz. Muhammed (SAV) hırkası, Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde ziyarete açıldı. Hırka-i Şerif'in önünden geçenler hırkayı görmek için birbiriyle yarıştı.

Açılışa, İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, Fatih Müftüsü İsmail İpek, yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. İpek yaptığı konuşmada, ziyaretin Ramazan ayı boyunca saat 09.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilebileceğini dile getirerek, "Ziyaret usulüne uygun yapılmalı. Vatandaşlar sıraya girmeli, birbirilerini itmemeli. Ziyaret sanki O'nun huzurunda selam verip geçiyorlarmış gibi, sakin ve sessiz bir şekilde gerçekleştirilmeli" dedi.

İpek'in konuşmasının ardından sıraya giren vatandaşların 11 aylık özelimi sona erdi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar Hırka-i Şerif'i görmenin mutluluğuyla gözyaşlarını tutamadı.

(İST-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title