Haberler

"Hilyeler ve Tespihler" Sergisi

Türk İslam Sanatı Alanında Çalışmalar Yapan Mehmet Çebi'nin Hilye ve Tespihlerinin Yer Aldığı "Hilye ve Tespihler" Başlıklı Sergi Cemal Reşit Rey (Crr) Konser Salonu'nda Açıldı.

Türk İslam sanatı alanında çalışmalar yapan Mehmet Çebi'nin hilye ve tespihlerinin yer aldığı "Hilye ve Tespihler" başlıklı sergi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş tarafından organize edilen serginin açılışında AA muhabirine bilgi veren Çebi, sergide sunulan koleksiyonda 500 parça eserin bulunduğunu söyledi.

Çebi, "Eserlerin 60 kadarı hilye-i şerif, 60 kadarı da tespihten oluşuyor. Pazartesi günü Peygamber Efendimizin doğum günü olduğu için önceden düşünerek hazırladık bu sergiyi. 'Hilye' demek, bir noktada Peygamber Efendimizin tasviri demektir" diye konuştu.

Koleksiyonu 4-5 aylık çalışmanın sonucunda oluşturduklarını ifade eden Çebi,

sergiye yurt içinden ve yurt dışından büyük ilgi olduğunu, Vatikan'dan davet aldıklarını bildirdi.

Çebi, sergiyi İngiltere'de ve Rusya'nın St. Petesburg kentinde de açacaklarını belirtti.

Serginin açılışında Türk Klasik ve Tasavvuf Müziği yorumcularından Ahmet Özhan, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Peygamber" temalı ilahiler seslendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın program değişiklikleri nedeniyle katılamadıkları açılışta, Türkan Sabancı, Zeynel Abidin Erdem, Kezban ve Hüseyin Hatemi, Hamdi Alkan, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli hazır bulundu.

"Hilye-i Şerif" ya da "Hilye-i Nebevi" gibi isimlerle de bilinen ve

'Hazreti Muhammed'in özelliklerini fiziksel, insani, ahlaki niteliklerini, tavır ve hareketlerini anlatan hilyelerin' bulunduğu sergi, bir hafta boyunca ziyarete açık kalacak.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title