Haberler

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı, Büyük Coşkuyla Kutlandı

Baharın habercisi Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı, Gaziantep'te coşkuyla kutlandı.

Baharın habercisi Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı, Gaziantep'te coşkuyla kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, belediye tarafından organize edilen ve ilçe belediyeler tarafından katkı sunulan Hıdrellez Bayramı'nda konser verildi ve halay çekildi.

Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, açıklamasında, Hıdrellez Bayramı'nı belediye adına kutlayarak, barışın, huzurun, dostluğun ve kardeşliğin ifadesi olan bu bayramın temelleri güçlendirmesini diledi.

Yerel Sanatçı Faruk Lök ve Haşıl Grubu'nun seslendirdiği Gaziantep yöresine ait hareketli türkülerde Kavaklık Mesire Alanı'nın dolduran vatandaşlar halay çekti. Faruk Lök ve Haşıl Grubu'nun ardından sahneyi alan Hasan Çoban izleyenleri coşturdu.

Güneşli bir havada kutlanan Hıdrellez Bayramı'nda çocuklar, seyyar atlıkarıncaya binmek ve kağıtlara yazılarak Alleben Deresi'ne bırakılan dilekleri toplamak için yarıştı.

Şenliğe, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Valiliği Bahar Bayramı Hıdrellez Yerel Haberler

title