Haberler

Heyelan Tarım Arazilerini Vurdu

Honaz ilçesine bağlı Menteşe köyünde dün akşam meydana gelen heyelanda tarım arazileri çamur içinde kaldı.

Honaz ilçesine bağlı Menteşe köyünde dün akşam meydana gelen heyelanda tarım arazileri çamur içinde kaldı.

Karların erimesi sonucu Honaz Dağı'ndan gelen sular Bulancak Çayı'nda heyelana sebep oldu. Bulancak Çayı üzerindeki bentleri yıkan su ve toprak, köyün yanından geçerek tarım arazilerinin olduğu bölgeye aktı. Olayda Kızılyer beldesi ile Menteşe köyü arasındaki bir köprü heyelandan etkilenerek bir süre ulaşıma kapandı.

Honaz Belediyesi ekipleri gece boyu yaptığı çalışmalarla köprüyü yeniden ulaşıma açarken, gündüz saatleriyle birlikte heyelanın etkisi ortaya çıktı. Çay üzerinde bulunan bentlerden sular akmaya devam ederken, tonlarca çamur özellikle kiraz bahçelerinin bulunduğu alanları etkiledi. Kiraz bahçeleri bir metreyi bulan çamurla kaplanırken, ağaçlar çamurun altında kaldı. Arazi sahipleri sabah bahçelerine gittiklerinde şaşkınlık yaşadı. Bir metreyi bulan çamur içinde arazilerini bulan üreticiler, bahçelerin zarar

görmemesi için kısa zamanda temizleme çalışmalarına başlamak zorunda olduklarını söyledi. Heyelan sebebiyle Bulancak Çayı ve etrafının çamur deryasına döndüğü görüldü.

Menteşe köyündeki kiraz bahçesi çamur içinde kalan Özcan Yanar, şöyle konuştu: "Heyelan tarım arazilerine mil getirdi. Arazilerimiz harç şeklinde milin altında geldi. Kepçelerle bu çamuru temizlememiz gerekiyor. Çayın tekrar açılması gerekiyor, aksi takdirde daha büyük felaket yaşanabilir. 1972 yılında da bu şekilde bir sel oldu ancak bu kadar değildi. Bu yıl çok kar yağdı"

Menteşe Köyü Muhtarı Mustafa Sert ise bu yıl kar ve yağmur yağışının çok olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yüzden heyelan bölgesindeki çay yatağı etkilendi. Bu bölge sürekli göçüyor. 40 yıl önce de aynı şekilde olmuştu. Zaman zaman bu taşkınlar oluyordu ancak hiç bu şekilde olmamıştı. Çay yatağı için ne kadar çalışma yapılsa olmuyor. Heyelan sebebiyle bahçeler çamur içinde kaldı." - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızılyer Bulancak Honaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title