Haberler

    Heusenstamm'da Çocuk Şöleni

    Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde Eğitim Ataşeliği, Eğitim Platformu, Hessen Türk Öğretmenler Derneği ile Hessen Türk Toplumu'nun birlikte düzenlediği Frankfurt ve çevresi merkezi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, uluslararası çocuk şenliğine dönüştü.

    Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde Eğitim Ataşeliği, Eğitim Platformu, Hessen Türk Öğretmenler Derneği ile Hessen Türk Toplumu'nun birlikte düzenlediği Frankfurt ve çevresi merkezi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, uluslararası çocuk şenliğine dönüştü. Halil Öztaş'ın (SPD) belediye başkanı olduğu Heusenstamm kasabasında düzenlenen şenlikte çocuklar, tam gün süren programın yanısıra zıplama kulelerinde, futbol ve basketbol sahalarında, satranç, boyama, okuma ve ebru standlarında  gönüllerince eğlendiler.

    Heusenstamm'da gerçekleşen 23 Nisan kutlamasına Hessen Türk Öğretmenleri Derneği (TÖDER) Başkanı Zeynel Fırat (önde, soldan sağa), Heusenstamm Belediye Başkanı Halil Öztaş, Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, ATÖF Genel Başkanı Yücel Tuna, Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü, Eğitim Ataşesi Şadan Özdirik, öğretmenler katıldı.

    Heusenstamm Martinseehalle kültür ve spor salonunda gerçekleşen kutlamaya Hürriyet de destek verdi. Çocuklar ve aileleri, Hürriyet'in kutlama için hazırladığı özel eki sevdiler. Kutlamada şiir, skeç, dans grubu, koro ile müzik enstrümanlarıyla sahne alan çocuklar büyük alkış aldılar.

    Çocuklar, Hürriyet'in 23 Nisan kutlaması için çıkardığı özel eki sevdi

    'ÇOCUKLAR, GÜVENLİ LİMANLARI OLDUĞUNU BİLSİNLER'

    Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, merkezi kutlamanın bu yönde bir başlangıç olmasını temenni ettiğini belirterek, gelecek yıla inşallah daha iyisini yaparız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Heusenstamm Belediye Başkanı Halil Öztaş da velilerden çocuklarının eğitimine önem vermelerini isteyerek, "Çünkü eğitim başarının anahtarıdır. Eğitim yalnızca çocukları okula göndemek değildir. Çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklar, ne yaparlarsa yapsınlar, dönüp gelecekleri güvenli bir limanları olduğunu bilsinler" diye konuştu. ATÖF Genel Başkanı Yücel Tuna da çocukların bayramını kutladı.

    'BÜTÜN DÜNYA ÇOCUK BAYRAMI'NI KUTLAMALI'

    Yurtdışında yaşayan velilere çok büyük sorumluluklar düştüğünü kaydeden Frankfurt Eğitim Ataşesi Şadan Özdirik ise, "Çocuklarımızın geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlanmaları için, çocuklarımızın geleceğe en iyi donanımlı şekilde hazırlanmaları için bu ülkenin eğitim imkanlarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamalı ve Türkçe derslerine göndermeliyiz" dedi.

    Hessen Türk Öğretmenleri Derneği (TÖDER) Başkanı Zeynel Fırat, bütün dünyada barışın ve kardeşliğin hakim olması için UNESCO'nun kabul ettiği 23 Nisan'ın bütün dünyada çocuk bayramı olarak kutlanması gerektiğini belirterek, 23 Nisan barış, dünya kardeşliği, savaşa hayır demektir. Çocuklar yarın yapılacak işleri öğrenerek büyüsünler" diye konuştu.

    Atatürk'ün gösterdiği hedefte bütün renklerin olacağına inandığını kaydeden Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü de eğitim konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti. Farklı uluslardan grupların da gösteri sunduğu Şenlik sanatçı Aysun Kalmik'in konseriyle son buldu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Frankfurt 23 Nisan Hürriyet Hessen Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title